Foccacia brød
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland gæret med det håndvarme vand, sukker, salt, rosmarin, olivenolie og durummel.
Lad det forhæve ca 30 minutter, til det begynder at boble.
Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte. Tag det ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød og den skal æltes til den er elastisk. Læg dejen i en olieret skål - drej den rundt så der kommer olie på alle sider af dejen. Lad dejen hæve i en time. Rul dejen ud på en stor plade (jeg brugte bagepapir) næsten på str. med bagepladen. Læg dejen over på bagepladen og pensel den med de 2 spsk olivenolie. Efterhæv dejen i ca 1/2 time. Drys salt og rosmarin over og lav nogle små fordybninger i dejen med tommelfingeren. Bag brødet midt i ovnen 20-25 min ved 225 grader C. alm. ovn til det er gyldenbrunt. |
|
Opskriften er vist 215788 gange,
og udskrevet 5615 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (82 stemmer) |
|
Kommentarer Henning Holler, Esbønderup - 2018-02-17 17:26:57 Jeg opskriften jeg plejer at bruge til dette gode brød, men topper med mere olie og frisk rosmarin! lise - 2015-09-01 17:19:25 Smager også ganske glimrende kun på hvedemel. Også godt med en skefuld dej på pladen, lægger skinke og ost på, en skefuld dej oven på, luk kanterne med skete, hæve, pensle med olie og bag. God madpakkemad til børnene eller skovturen Christina - 2013-07-04 18:53:25 Det er i ovnen nu, og det ser SÅ lækkert ud! Dejlig nemt at lave, og hyggeligt at man kan bruge nogle timer på det med al den hævning, som oven i købet virkelig giver afkast. Jeg tror at hemmeligheden er ikke at være bange for at bruge olie til penslingen, så får man det lækre, fugtige brød som man forbinder med foccacia! :) Desuden er saltflager i rundhåndet mængde også en god ide! S,R,J,F og T - 2013-02-22 09:03:36 Vi synes at dit foccacia brød, er fantastisk. Vi har bagt det flere gange. Og vi skal bruge det til en skolebod:-D Sheila - 2011-05-17 10:00:24 Lækker opskrift. Rigtig Stort hit hjemme hos os. Drysser Granuleret hvidløg flager på, og bager den kun ved 200 g i varmlufts ovne. Også rigtig god som bolledej, bruger så kun halvdel af salten og undlader Rosmarin. anonym - 2010-08-17 12:20:54 kom evt halverede cherry tomater på inden bagning. det er super lækkert Mad mom - 2010-06-02 09:34:16 God opskrift. Jeg har lavet dog lavet flere varianter, som også fungerer rigtig godt til børnene. Hvis man f.eks. ikke lige har durummel i huset, kan man erstatte det med grahamsmel - smager fantastisk. Når dejen har hævet på pladen, har jeg skåret den ud i 16 lige store rektangler, hvor jeg har smurt tomatpasta/tomatsovs/pastasovs m. krydderier på og drysset pizzaost på. De bliver virkelig gode, også til madpakken. Liv - 2010-02-01 09:43:17 I stedet for rosmarin plejer jeg at anvende tørret timian. Smager også fantastisk. Zilha - 2007-04-13 07:08:58 det den bedste |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne