Lammekølle med hvidløgssauce
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt. Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 minutter ved 225 grader. Hvidvin hældes ved, og lammekøllen steger videre i ca. 1 1/4 – 1 1/2 time ved ca. 180 grader (afhængig af hvor rosa man ønsker kødet) Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 minutter.
Stegeskyen hældes i en gryde. Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand. Koger i ca. 1 minut og hældes derefter til afdrypning i en sigte. Det lille opkog mildner hvidløgets smag. Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl. vand. Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse. Smages til med salt og peber. Kartofler og årstidens grønsager samt tomatsalat serveres til. |
|
Opskriften er vist 10445 gange,
og udskrevet 353 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-05-28 11:32:46 Jeg glæder mig til og komme hjem og smage det i aften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne