Lammekølle med hvidløgssauce

Lammekølle med hvidløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
2 fedhvidløg
1 tsk.rosmarin
1 tsk.timian
1 tsk.salt
 
 Sauce:
8–10 fedhvidløg
1 dl.vand
1 dl.fløde
1 tsk.majsstivelse
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt. Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 minutter ved 225 grader. Hvidvin hældes ved, og lammekøllen steger videre i ca. 1 1/4 – 1 1/2 time ved ca. 180 grader (afhængig af hvor rosa man ønsker kødet) Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 minutter.

Stegeskyen hældes i en gryde. Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand. Koger i ca. 1 minut og hældes derefter til afdrypning i en sigte. Det lille opkog mildner hvidløgets smag. Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl. vand. Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse. Smages til med salt og peber.

Kartofler og årstidens grønsager samt tomatsalat serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 10445 gange,
og udskrevet 353 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-28 11:32:46
Jeg glæder mig til og komme hjem og smage det i aften