Kartoffelpirogger

Kartoffelpirogger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
1.5 dl.mælk
25 g.gær
75 g.smør
0.5 tsk.salt
250 g.hvedemel
 
 Fyld:
1000 g.kartofler
3 dl.cremefraiche 38%
4 spsk.hakkede krydderurter
 salt
 peber
 æg
 
Opskrift:
Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt blødt smør, salt og mel. Ælt dejen glat og smidig. Hæv dejen ca. 30 min.

Kog kartoflerne og skær dem i tern, afkøl dem. Rør creme fraichen med krydderurter, salt og peber. Bland de kolde kartofler i.

Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse. Læg kartoffelsalaten på i en bred stribe. Fold dejen over og luk kanten med en gaffel. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader ca. 30 min.

Serveres varm i tykke skiver sammen med en god blandet salat og lidt flutes.

Tips:

Pirogen kan godt forberedes dagen før. Den pensles med æg og pakkes ind i film og opbevares i køleskabet. Pensles igen og bages ved 200 grader ca. 30 min.





karakterer:
Opskriften er vist 19603 gange,
og udskrevet 403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-27 14:52:23
hvad består de urter af? er der nogen som har nogle gode forslag til hvad kunne smage godt i sådan en?