Sprækkringler
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Piskes/æltes MEGET – til en jævn masse, der er temmelig blød.
Den klistrer i fingrene, så der skal godt med mel på fingre og bord, når den trilles ud i fingertykke pølser, der formes til kranse og sættes på plade (på bagepapir). Fidusen er, at ovnen skal være meget varm – 300 grader – når pladen sættes ind. Lad dem stå 1 minut, hav en forstøver med vand klar, - åbn da hurtigt ovndøren og sprøjt forstøvet vand ind – luk hurtigt igen, og bag færdig ved lidt lavere temperatur. |
|
Opskriften er vist 25001 gange,
og udskrevet 373 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer leif - 2013-09-22 17:26:33 I min barndom (40-erne, blev sprækkringler lavet på råmælk. Jeg husker ikke øvrige ingredienser. Råmælken kan vel kun vanskelig fås idag, det er mælken fra den første gang en ko bliver malket, efter den har kælvet. Men gode var de, kringlerne, når de blev serveret med smør på. Anne - 2013-05-15 17:50:19 Hvorfor maltmel? Det har jeg aldrig hørt om. Vi fik også altid sprækkringler hjemme i Ringkøbiing |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne