Sprængt Kalvetunge (Grundopskrift på sprængning)
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge Indsendt : |
|
|
Kog vandet op og opløs salt og sukker heri. Lad saltlagen blive kold. Læg den afpudsede tunge i en skål ( ikke metal) og hæld den kolde lage over, så den er helt dækket. Læg et let pres over, så tungen holdes under lagen. Dæk skålen og stil den koldt i 2 døgn. Tag den op og skyld den. Den er nu sprængt og klar til at koges.
|
|
Opskriften er vist 62036 gange,
og udskrevet 781 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Leif Johannessen, Knebel - 2023-10-26 12:12:58 I øvrigt kan jeg anbefale George Kringelbachs salte- og røgebog, Chr. Erichsens Forlag, 1973. Heri har han bl.a. både en engelsk og en italiensk saltlage med masser af krydderier. Jeg har saltet i 3 dage og det var for lidt. Hverken salt/sukker eller krydderier kunne smages nok. Næste gang vil jeg prøve 5 dage (engelsk lage). Jeg har kogt tungen i usaltet vand i 3 timer. Fin mørhed. Let at flå. Leif Johannessen, Knebel - 2023-10-26 11:57:37 Jeg kommer tungen i en plastpose, hælder lagen ved og suger posen tom for luft og binder for den. Så er jeg sikker på, at lagen dækker helt. Jeg lægger den i en skål og stiller den i køleskabet. Jeg er enig i, at kan man undgå nitritsalt, skal man da gøre det. Sonja - 2017-01-10 18:12:44 Kan også bruges til sprængt svinekam, and, culotte, cuvette og and. Til større stykker skal den ligge lagen 3 døgn. Pia nielsen - 2016-01-29 13:58:06 Salt nok eller ej målt i gram. I mine unge dage rørte vi salt i vandet. Den rette saltmængte blev afgjort af om et ukogt æg kunne flyde oven på eller ej. Det vil sige at saltmængden passede når ægget kunne flyde. Kødet kunne lægge der i mange dage i køleskabet. Om vandet blev kogt først husker jeg ikke. Men saltmængden passede altid. Mich Bruus Pedersen - 2012-03-16 18:07:27 Drop nitrit! Det er da (for mig i hvert fald) en af de HELT store grunde til at sprænge selv. Og ja, så bliver den noget mere grå end den (afskyelige IMHO) lyserøde, son nitrit giver. Bruger selv 100g salt/l. Kogetid 2-2½ time Mich Bruus Pedersen - 2012-03-15 20:02:09 Drop nitrit! Det er da (for mig i hvert fald) en af de HELT store grunde til at sprænge selv. Og ja, så bliver den noget mere grå end den (afskyelige IMHO) lyserøde, son nitrit giver. Bruger selv 100g salt/l. Kogetid 2-2½ time Mukke - 2008-01-30 00:32:31 Prøv med 200g Nitritsalt 0.6% pr. liter vand... PS: hvor længe skal den koge (1kg) før "skindet" er nemt at ta' af ? Palle Sørensen - 2008-01-17 21:31:02 Saltning af tunge på ca. 1,2 kg. er fuldstændig utilstrækkelig. Ved brug af ½ nitritsalt og ½ kogesalt. Endvidere blev der stiksaltet første dag med 80 ml. af saltlagen. Efter kogning var tungen overhovedet ikke salt, og den var ikke gennemsaltet grå i det meste af kødet. luffeland - 2007-12-20 22:16:31 Saltningen er utilstrækkelig. Jeg brugte ½ salt og ½ nitritsalt +stiksaltning med samme lage (100 ml.). Efter kogning i fersk vand var tungen totalt uden saltsmag, ogden var grå indeni selv helt ud i tungespidsen. Med venlig hilsen Palle Østberg Sørensen Holmegaardsvej6 6950 Ringkøbing. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne