Confit de carnard
Hovedingrediens : And - Andelår Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
|
|
læg 4 store andelår (3-400 g hver) i masser af salt natten over. Skyl dem, læg dem tæt i en gryde med laurbærblade og hel peber og dæk med gåse- eller andefedt. De skal koge uhyre stille heri i 1 1/2 time. Tag dem op, lad dem dryppe af. Si og gem fedtet, det kan fryses. På glas begravet i fedt kan lårene holde sig adskillige måneder i køleskab.
|
|
Opskriften er vist 24599 gange,
og udskrevet 326 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik Stein - 2011-11-12 16:54:56 Ja, man kan da godt selv confiterer andelår, men det er faktisk bedre og NEMMERE at købe en dåse med Confit de Canard! (Noget af det eneste dåesmad som er bedre end hjemmelavet mad)Da, jeg boer i Sydfrankrig har jeg ofte tilberedt Confit da Canadrd: 1)Åben dåsen i bunden, ja, i bunden! Skrab den sky ud der har samlet sig, gem den, f.eks. i fryseren, også næste og næste gang, SÅ ER DER SKY TIL JULENSANDESOVS, SÅ DENNE KOMMER TIL AT SMAGE AF AND! 2)Åben dåsen og varm den ved 80-100 gr. i ovnen, til alt fedtet er smeltet af lårene. 3)Andelårene lægges på en rist i 225-230 gr. varm ovn, bradepanden på nederste hylde, lårene højt oppe 1/3 fra toppen. Når skindet er brunt og sprødt (ca. 20 min., men pas på det ikke bliver brændt) 4) Serveres straks, evt. med ovnbagte rodfrugter (Gulerødder, majroer, porrer, pastinak,m.v.) Picco - 2007-01-13 22:23:38 Ud af glasset, op panden steges til skindet er sprødt i eget fedt Jesper - 2005-01-01 01:01:01 Super lækkert og mørt, meget bedre end traditionel and. Jesper - 2005-01-01 01:01:01 Super lækkert og mørt, meget bedre end traditionel and. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne