Fiskefilet med remoulade

Fiskefilet med remoulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Fiskefilet med remoulade, billede 4 Fiskefilet med remoulade, billede 1 Fiskefilet med remoulade, billede 2 Fiskefilet med remoulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Filetterne gåes igennem for ben, det yderste af filetterne kan skæres af.

Fileten vendes først i mel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp.

Steg fileten på en varm pande i smør og olie.

Serveres lune med citronbåde og remulade.

Tips:






Beskrivelse:

Fiskefilet - en klassiker på det danske bord

Fiskefileter laves typisk af rødspætter eller andre fladfisk, som indfanges i de danske farvande. Der er tradition for at servere lune fileter til påskefrokosten eller på julebordet. Den klassiske fiskefilet mad, også kaldet et Stjerneskud, med rugbrød, mayonnaise, laks og rejer, dild og en citronskive har været kendt i mange år. Faktisk skal vi helt tilbage til 1962, da Stjerneskuddet blevet opfundet af danske Ida Davidsen i forbindelse med, at kosmonauten Jurij Gagarin besøgte Danmark. Stjerneskuddet var så at sige en hyldest til den første mand i rummet. Dengang var fiskefileterne stablet på rugbrødet sammen med laks og rejer, så de lignede en rumraket, I dag nyder mange danskere en helt almindelig paneret fiskefilet med remoulade og en skive citron. Mange spiser også pandestegte fileter til aftensmad.

FAQ:

Hvad spiser man til fiskefilet?

Fiskefilet kan spises på et stykke rugbrød med remoulade og en skive citron. Fiskefilet er også særlig kendt i smørrebrøds verdenen, hvor den går under navnet Stjerneskud.

karakterer:
Opskriften er vist 251547 gange,
og udskrevet 3063 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (184 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9292 (2212 kcal)
KJ pr. Pers. 1161 (276 kcal)
Vægt ialt 1168 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 795 KJ (189 kcal)
Protein 14.9 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 6.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-16 16:27:25
Lige hvad jeg manglede, tak. En rigtig gammeldags panering :)

  -   2014-02-10 07:23:35
har lavet det før hvor jeg har vendt dem i rugmel..det smager virkelig godt..skyl under hanen og vend dem i rugmel..

  -   2013-03-16 10:30:11
En vellykket opskrift lige til 10-00000000000 Hilsen Karina Svendborg

  -   2011-12-09 16:26:47
fed mad? undskyld men der er tale om fisk vendt i rasp...det er altså ikke særlig fedt. I kan jo også bare stege i olie, det gør det mindre "fedt" hvis der er der man er bange for det. Nu er det også en opskrift på fiskefilet, så hvis i vil have en salat eller hvad i nu ønsker, så lav det da. Der er da ingen der siger i slavisk skal følge denne opskrift og ikke spise andet end det der står....spis den på rugbrød og spis en salat til...så er den ikke så usund længere.

  -   2011-02-28 16:45:18
Hej. Jeg er 13 å3 går meget op i at lave mad. Jeg laver selv fiskefilet for første gang da jeg syntes det er fed mad. Lige det her jeg havde brug for at vide tak.

  -   2010-06-14 18:24:46
Hvor er det sunde henne? Ja, det er rigtigt. Denne ret er en fed, lækker dansk ret. Server fiskefileterne med pommes frites og nyd det. Det feder først i morgen og der spiser vi salat og så tænk på, at det er sundt at spise fisk.

  -   2010-02-19 12:39:30
den er totalt lækkere end den jeg pleje (slurp)

  -   2009-09-17 15:11:36
jaé hvem siger at det skal være sundt?;)

  -   2009-07-26 15:17:36
Hvem siger det skal være sundt?:o)

  -   2009-01-13 00:26:56
God opskrift, - sådan plejer jeg også at gøre, - nemlig at vende først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Der står bare ikke hvor længe filetterne skal stege på hver side! 2 - 3 min er nok, og man behøver ikke stege i smør (kan ikke selv lide det). Olie eller Becel er bedre, synes jeg.

  -   2008-10-16 12:58:02
den er super god, men hvor er det sunde henne? vad med en salat!!! m.v.h fra super pigerne<33

  -   2008-08-22 17:28:23
Til alle de paneringsforskrækkede. Brug rugmel.

  -   2008-01-29 13:02:58
det er vigtig at det er frisk fisk

  -   2007-12-27 19:59:56
det er en rigtig god oppskrift i sær med lidt remolade.

  -   2007-08-04 17:42:43
Nej borglum, det passer ikke, jeg er kok og har været det i 24 år. Og det du siger passer slet ikke... Panering kan både være rasp og mel, og det behøver ikke blive vændt i hverken mel eller æg før man putter der i rasp. Faktisk burde væden fra fisken være nok til at få raspen eller melen til at holde fast !!!!!!

  -   2007-08-02 16:08:00
Det er synd hvis der kommer alt for meget panering (dej) omkring fisken så den ikke bliver stegt men kogt i fedt. ½mel og ½ rask med lidt salt skal de blot vendes i før de kommes på panden.

  -   2007-07-15 16:48:56
Syntes det bliver bedst hvis man tørre fisken af for væde inden man vender dem, kun i mel...

  -   2006-12-06 17:28:39
Det er en fin opskrift. Jeg skal lave det for første gang. Jeg ville være på herrens mark uden denne opskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
det var en fin opskrift, lige det jeg skulle vide.

  -   2005-01-01 01:01:01
1 del mel til3 dele rasp blandes til panering sådan...

  -   2005-01-01 01:01:01
al panering skal først vendes i mel