Nakkesteg stegt som vildt
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg kødet i en stor skål / gryde sammen med løg i både, gulerødder i tern, laurbærblad, knuste enebær, timiankviste og persille. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over. Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden. Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde. Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider. Krydr med salt og peber og hæld marinade, urter samt 1 dl af fløden ved. Læg låg på og lad kødet stege mørt i 2½-3 time. Tag kødet op og tilsæt resten af fløden. Jævn sovsen let og smag den til med ribsgelé. Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorffsalat. |
|
Opskriften er vist 168455 gange,
og udskrevet 9480 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (46 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2020-12-31 11:37:40 Nakkestegen steges i gryde så der er ikke rigtig nogen temperatur den skal steges ved, den skal småsimre til kødet er mørt, og der kan hældes vand på undervejs så gryden ikke koger tør. Kødtemperatur kan man heller ikke rigtig bruge, det er vigtigere at det er mørt, men temperatur i hvert fald over 75 grader. Tony - 2020-12-31 10:13:35 Hvor meget skal kødets temperatur være når den er færdig stegt? Hvilken temperatur skal kødet steges på når den skal langtidssteges 2½-3 timer? Marlene - 2017-04-21 21:20:09 Kan man mon lægge stegen i stegeso og stege den i ovnen? Per - 2014-10-20 11:56:07 millo1dk Man starter med hele enebær som man knuser inden de tilsættes millo1dk - 2011-11-20 18:27:24 under ingredienser står der Enebær hele og lige ved siden af står der knuste Enebær. Louise & Simon - 2010-12-30 14:38:59 Vi lader være med at si marinaden før det har kogt sammen med stegen anonym - 2010-09-10 22:57:07 skal det der var i marinaden steges med ? Leif - 2009-10-04 08:42:49 Prøv også at supplere sovsen med svampe - fås ikke bedre !! Jeanne - 2009-05-03 21:04:50 En meget mør og lækker måde at få kamsteg på. Sovsen bliver bare helt fantastisk også kun ved brug af kaffefløde på 9%. Per - 2008-10-19 12:17:53 Det er nemmest at putte marinade kød og urter ned i en plastpose, som så kan lægges i et fad, så er det nemt at vende kødet ind i mellem. Det kan spædes til med vand under stegningen, gryden må ikke koge tør. Maj - 2005-01-01 01:01:01 mh.. lyder godt!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne