Hakkebøf med bløde løg
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 45 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme.
Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte. De tages af panden og holdes varme, dækket med løgene. Panden koges af med bouillon og jævnes. Den farves med kulør, smages til og hældes uden om bøfferne eller serveres til. Serveres gerne med surt. Tips: Prøv også at lave hakkebøf i airfryer |
Hakkebøf med bløde løg er en traditionel dansk ret. Den spises med kogte kartofler og brun sovs. Tilbehøret kan være surt og sødt.
|
Opskriften er vist 532348 gange,
og udskrevet 10445 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (958 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2023-03-25 16:53:12 Dejlige hakkedrenge Jóhann Grétar Kröyer Gizurarson - 2019-02-04 00:45:54 Også veldigt populær ,,bedstemor”-ret i Island :) Arild Svensgam - 2018-08-18 21:53:59 Var i Danmark i går men glemte å kjøpe med meg Dansk hakkebøf på boks. Kjøpte hakket oksekød så jeg bruker det. Gleder meg til å forsøke oppskriften i morgen til søndags middag, med erter og gulrøtter. Esther - 2018-02-23 10:24:20 Mega god Timugin Othman - 2016-10-19 19:03:08 Herligt Isabella Andersen - 2016-01-12 16:56:08 Jeg syndes det smager virkeligt godt super god og nem opskrift Joan - 2011-01-11 14:18:11 Prøv at tilsætte en skvat kaffe til sovsen. Det giver lige det sidste pift. :-) jonna kristensen - 2010-10-27 17:10:52 vi er kun to, når jeg laver hakkebøf a 500g, plejer jeg at dele farsen i 4, steger først løgene og tar' den op, derefter kommes de krydrede bøf på panden og brunes hurtigt på begge sider - derefter tilsætter jeg vand/boulion, og bøffene får et hurtigt opkog - tag dem af panden, og tilsæt meljævning til sovsen har den ønskede konsistens, smag til evt. med mere salt,kom kulør på sovsen, derefter vendes bøffene i sovsen og de stegte/bløde løg lægges på hver bøf, og så er der oz mad til dagen efter - men jeg bruger ofte "Alletiders opskrift" som jeg har fået meget glæde af, vil dog lige tilføje den her opskrift bare er kanon god :-) Lars W. - 2010-10-17 11:49:31 Jeg koger panden af med 2 bouillonterninger samt piskefløde m/kulør og overhælder det så bøfferne som ryger ind i ovnen på 170 gr. indtil spisetid pia oesten - 2010-05-16 10:42:26 Rigtig dejlig gammelsdags hakkebeuf, smager skoent,en ret man ikke laver om paa ,10 herfra. Niels J - 2010-02-01 01:38:16 Når i bruner løg til bøfferne så tilføj lidt sukker. Det er med til at give smag og gør løgende sprøde. Når løgene er tæt på at være færdige tilsættes ca. 3 deciliter vand plus lidt kulør i ca. 2.min ved middel varme. hæld væden fra til sovsen. Når bøfferne er stegt, tilsæt okse eller kalve bouillion ( har god erfaring med flydende bouillion ) og lad det koge op sammen med væden fra løgende.Jævnes til passende tykkelse. Jeg elsker go gammeldags bøf. Andreas - 2009-01-05 10:03:07 fantastisk dansk ret, som vi kan være stolte af^.^ Julie - 2008-09-28 10:30:28 er det ikk en stor portion til 4 personer? Kaj Å. J. - 2008-05-26 08:07:19 God tradisionel dansk ret. Jeg tilsætter kartoffelvandet en løvstikkekvist og en bouillonterning, som så bruges til sovsen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne