Hvid Gløgg
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin Højtid: Jul Indsendt af : Ole V. Kofoed Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Glöggekstrakt:
Hæld æblejuice i en gryde. Krydderipulver, ingefær, vaniljestang (åbnet og skåret i stykker) kommes i et papirtefilter som bindes til, og så ned i mosten. limeskallen og stjerneanis ligeledes i mosten. Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen. Hældes på et 1 liter rent sylteglas, køles af og sættes i køleskab. Fyld: Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et ½ liter sylteglas. Hæld calvados og hvid portvin over. Luk og sæt til side. (Kan holde sig længe - men det gør de ikke) Hvid Glögg: Varm Hvidvinen langsomt op. Tilsæt den sigtede glöggekstrakt og varm op igen - må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt fyldet incl. calvados og portvin. Serveres i klare glas. Tips: Ønskes en svagere udgave kan der tilsættes mere æblejuice eller evt. æblecider. Hvid glögg er mere delikat og spændende end alm. rød glögg |
|
Opskriften er vist 94721 gange,
og udskrevet 2937 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Lars møller. - 2016-12-14 17:17:13 Kommentaren (Kan holde sig længe - men det gør de ikke) er simpelten ren guld. Grinede højlydt, så mine nærmeste troede jeg allerede havde dukket rigelig gløgg :D Det lyder vildt lækkert, skal være marinade til mit indre i denne weekend. Julie - 2015-12-12 13:25:20 Hvad med sukkeret.....hvornår skal det kommes i ? Jesper - 2014-12-07 18:21:41 Jeg udskiftede calvados med mørk rom med super resultat. Da jeg ikke har prøvet hvid gløgg før, kan jeg ikke sige, om det er bedre med calvados, men det er ihvertfald billigere! anonym - 2010-12-14 12:51:10 Hvor længe skal det stå i køleskabet? Jesper - 2010-12-01 16:26:40 Har lavet denne i flere år nu. Laver en Dobbelt portion og lader den stå på køl. Køber en fl. hvid Port og 3 L. Hvidvin. Så det bare tage 1 del gløgg, 3 del Hvidvin. Zapp det i microen (må ikke koge) tilsæt 1 del portvin... Vupti, så kan sneen bare komme an ;-) Kit - 2010-01-05 10:04:52 Rigtig god til dem der ikke kan tåle rødvin. Jan - 2008-12-07 16:06:00 Calvados er æblebrændevin Katrine - 2008-11-14 05:08:52 hva er calvados anonym - 2007-12-13 19:46:40 Et supergodt alternativ til den almindelige glögg.Dejlig let.Og så understreger calvados smagen. Jytte - 2007-12-13 10:00:41 Brugt til firma julefrokost opskriften x 3 passede til 40 pers. Stor success ulrik - 2005-01-01 01:01:01 Det er den bedste gløgg jeg nogenside har smagt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne