Kødboller til suppe

Kødboller til suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Kødboller til suppe, billede 4 Kødboller til suppe, billede 1 Kødboller til suppe, billede 2 Kødboller til suppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
4 tsk. Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 knsp. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Løget rives fint. Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen.

Alternertivt køres ingredienserne i en foodprocessor, tilsæt suppe lidt efter lidt til en passende konsistens.


Sæt 1/2 liter vand over. Bring vandet i kog med 1 tsk. salt.

Dyp en teske i vandet og form kødbollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3 – 4 minutter.

Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte.

Tips:

Kødbollerne kan fryses i op til 3 måneder.

Glutenfri kødboller til suppen:
Skift hvedemelet ud med glutenfrit mel, det kunne være kartoffelmel, maizena majsstivelse eller anden glutenfri melblanding.





karakterer:
Opskriften er vist 251612 gange,
og udskrevet 4927 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5250 (1250 kcal)
KJ pr. Pers. 875 (208 kcal)
Vægt ialt 860 gram
Vægt pr. Pers. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 610 KJ (145 kcal)
Protein 14.5 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-01-12 10:32:58
Jeg forsøger mig med den spændende enkle opskrift og prøver med løgpulver i stedet for revet løg

  -   2022-07-10 14:59:27
Kan varm anbefale at man bruger en hulske og en sprøjtepose til at lave dem klar til at koge. Det er mega hurtigt

  -   2021-11-20 14:59:57
Jeg plejer at komme dem i koldt vand, for at tilberedningen stopper, før jeg lægger dem til afdrypning

  -   2018-01-15 14:34:48
De smager meget bedre end boller fra Mou.

  -   2017-10-20 15:19:59
jeg laver altid kødbollerne med min bollesprøjte, nemt og de let at lave små nok, dem der bliver til overs bliver frosset på en bageplade, beklædt med bagepapir, derefter i fryseren i en plastikpose, så næste gang der serveres suppe er det bare at åbne fryseren (det samme med melbollerne)

  -   2009-10-14 09:42:09
Fin opskrift! Men lidt mere salt end blot en knivspids, da bollerne mister lidt smag ved kogningen. Jeg kommer også altid lidt reven muskatnød i samt lidt stødt sort peber. Men det er jo en smagsag.

  -   2008-10-12 12:59:17
Jeg brugte oksefars istedet. ½ kg oksefars 2 æg ½ dl. mel ½ dl. mælk/suppe ½ fintrevet løg - 1 lille løg

  -   2007-09-14 17:29:28
meget gode boller nemme at lave ,smager godt,prøv dem.