Mælkeærter
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sødmælken bringes i kog og kartoflerne koges med.
Efter ca. 5 min. tilsættes gulerødder og småkoges videre i ca. 10 - 15 min. Når kartofler og gulerødder er næsten møre tilsættes ærter og persille, som koges med i 2 - 3 min. Retten jævnes med lidt smørbolle og smages til med lidt salt og er spiseklar. Det røgede flæsk steges på panden mens retten koges, og serveres til mælkeærterne. Serveres varm i dybe tallerkener med det stegte flæsk. Tips: Sæsonret - juni/juli. |
|
Opskriften er vist 82507 gange,
og udskrevet 6117 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (42 stemmer) |
|
Kommentarer HOK - 2023-05-31 15:26:03 Husk at komme lidt stegefedt i. Joan Nielsen - 2020-06-28 16:38:06 En gude spise om sommeren. Først rigtig sommer når det kommer på menuen. Velbekomme og god sommer :-D Alice fra Falster - 2014-06-11 12:15:14 Mælkeærter er en egnsret fra Falster og Lolland. Husk en stor klat smør på toppen af retten - lige inden servering. anonym - 2011-06-10 08:28:07 verdens bedste ret... elsker det simpelthen...laver som regl stegt røget bacon i lidt tykke skiver til det er guf og flæskesvær... Tom Chortzen - 2010-02-23 21:19:23 ja se det er rigtig mad GG jeg har dels for mange år siden lokket "køvenhavnere" til at elske denne ret, meen efter at være flyttet til vestjylland for år tilbage har det været lidt svært gg men har dog lært nogle god ma`smag gg jo jeg er bondefødt og kvajet opdraget på lolland (døllefjelde) Falster (nyk F) og derfor opvokset på sukkerroer gg nok derfor jeg er sød. god appetit sm anonym - 2007-08-12 13:41:48 Brug røget spæk og steg det i ovnen, så det bliver rigtig sprødt. en falstring - 2005-01-01 01:01:01 kom lidt af stegefedtet i mælkeærterne |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne