Paradisæblegelè
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : |
|
|
De vaskede paradisæbler deles og koges med vand ved svag varme, til æblerne har afgivet deres saft. Mosen hænges til afdrypning i saftposen.
Saften måles, bringes i kog og tilsættes sukkeret. Geleen koges i 5-10.,skummes, tilsættes atamon og fyldes i vaeme gelèkopper, der bindes til dagen efter. |
|
Opskriften er vist 76114 gange,
og udskrevet 1953 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer søren - 2022-09-05 00:10:50 Hvad er en gelekop og hvad betyder det at binde dem? Elisabeth - 2021-09-29 10:24:23 Kan man bruge en saftkoger ? anonym - 2018-09-23 11:56:26 Kan man ikke koge saft fra i en saftkoget ? Joan - 2018-09-22 20:22:29 Geleen kan være tynd hvis æblerne er for modne og derfor ikke indeholder nok pektin, så det skal helst laves af både modne og umodne æbler. anonym - 2018-08-30 17:52:40 Kan man ikke bruge "mosen" fra Paradisæble kogningen til gele? anonym - 2018-08-25 19:20:58 Jamen geleen er stadig tynd Anette - 2017-10-01 10:09:41 Jeg har plukket 400 g paradisæbler primo okt. for at prøve. Er det for tidligt? Jeg er spændt, om geléen kan blive stiv uden geleringsmiddel. knud - 2015-09-21 13:36:38 brug en saftkoger er bedre .si saften bagefter Helle H. - 2013-09-23 12:58:18 Jeg bruger altid syltesukker (samme mængde som alm. sukker) - så er jeg sikker på, at geleen bliver stiv. Lars - 2009-09-16 14:21:28 Jeg bruger altid rørsukker. Det smager bedre og er mere naturligt - synes jeg vs - 2009-09-04 09:12:18 skal jeg bruge almindelig sukker eller er der noget der er at foretrække anonym - 2009-09-03 09:28:40 Jeg lavede en meget lille portion igår, ca. 100g, bare for at se om det var noget for mig. Jeg kan vildt godt lide smagen men der er lige en anelse bitterhed i gelen, er det fordi de er for umodne eller har jeg gjort noget forkert ? anonym - 2009-09-02 16:05:53 skal der stå l ved vand i stedet for dl? Mit er bare så tykt så jeg ikke kan si det, har derfor kogt det igen med en masse ekstra vand. hanne - 2009-07-18 20:51:54 Jeg har lavet paradis æblegele men kan ikke få det stift. De var åbenbart for modne og dermed uden pektin. Hvad stiver jeg den nemmest med. Jeg kan ikke enes med husblads (: Gunhild - 2008-09-01 21:43:38 Jeg har lige lavet 7 litter gele efter denne opskrift. Gunhild - 2008-09-01 21:39:38 Hej Anna Lise det vil da være at ødelægge en meget fin gele. Jeg har lavet den i rigtig mange år, og der er mange af mine venner der spørg efter den. Jeg bruger den også til en værtindegave, hvor den er meget populær. Anna Lise - 2008-08-16 20:10:03 Skal der ikke vanilje i geleen? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne