Ål i gele
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål Indsendt : Red : |
|
|
Rens og skyl ålen og skær den i stykker/skiver, kog den og lad den blive kold i kogelagen.
Fjern skind og ben.
Skum fedtet af suppen og si den.
Gele: Mål ½ l suppe af og bring den i kog. Smelt den udblødte husblas heri. Smag til med salt og peber. Hæld et tyndt lag gele i bunden af en stor form eller flere små forme, og lad det stivne. Løg oliven rejer og krydderurter i formen i et pænt mønster. Fæstn det med et tyndt lag gele, som skal stivne. Læg fiskestykkerne i og hæld forsigtigt så meget gele i, at fisken er dækket. Sæt retten koldt og lad den stivne helt. Vend den ud på et fad og server med salat og persille eller dild og æggebåde. Variation: I stedet for at skære ålen i stykker før kogningen, kan man flække den og tage rygbenet ud. Ålen drysses med hakket dild og knuste peberkorn, og rulles sammen fra halen. Rullen holdes sammen med en tandstikker. Koges og skæres i tynde skiver, og lægges derefter i gele |
|
Opskriften er vist 33852 gange,
og udskrevet 1011 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer jytte støvlbæk - 2014-01-08 21:18:07 er ofte på siden får meget inspiration til mit smbr kort tak Niels - 2011-03-19 20:54:46 Ål i gelè er en af mine yndlingsretter. Jeg værdsætter og respekterer ålen som væsen. Hvis du især er i "ålehumør", vil jeg anbefale ålebudding eller ålfromage. Det er en sikker dessertvinder. Kærligst Niels |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne