Bagte tomater
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Indsendt : Red : |
|
|
Sæt en stor gryde vand over at koge. Imens fjernes ”navlen” på tomaterne med en lille kniv. Når vandet koger, kommes tomaterne ned i det kogende vand ( gør det ad flere gange ) til skindet kan løsnes ca. 1 min. Afkøles straks i koldt vand. Herefter fjernes skindet og tomaten deles i to halve så man har en top og en bund. Sættes på en bageplade med skærefladen opad.
Lav en marinade af sukker, eddike, salt, peber, finthakket hvidløg og skalotteløg samt finthakket rosmarin og estragon. Rør det godt sammen så salt og sukker opløses og fordel det ud over tomaterne, som herefter tørres i varmluftovnen ved 60-80 c med blæs på og ovndøren på klem. Skal tørre natten over. Kan næsten bruges til alt |
|
Opskriften er vist 36278 gange,
og udskrevet 405 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2017-02-04 15:06:58 Sukker? Og så i de mængder? Det må være en opskrift fra 50'erne. elmo - 2013-09-24 10:04:39 Opbevaring: Jeg pakker de tørrede tomater i små portioner i plastposer, og opbevarer i fryseren. Nemme at hakke, når de er halvt optøede. Hanne Jensen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har ofte lavet bagte tomater, og jeg begriber ikke hvorfor dem her skal koges først. Det er overflødigt. Nelli Leth - 2005-01-01 01:01:01 Det er absolut ikke nødvendigt at fjerne skindet. De bliver faktisk bedre med skind på. Der kan naturligvis bruges andre krydderurter end de 2 foreslåede. Timian og basilikun er også fint. Herudover vil jeg sige, at i en moderne ovn er det ikke nødvendigt at have ovndøren på klem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne