Boller, bagt uden gær

Boller, bagt uden gær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Boller uden gær

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Boller, bagt uden gær, billede 4 Boller, bagt uden gær, billede 1 Boller, bagt uden gær, billede 2 Boller, bagt uden gær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel og bagepulver. Margarinen smuldres heri. Sukker blandes i. Mælken hældes i og arbejdes ind i dejen.

Dejen trilles til en pølse på et meldrysset bord. Deles i 6 lige store stykker som formes til boller og stilles på en bageplade.

Bollerne pensles med mælk og drysses evt. med tesukker.


Bages 10-15 min. ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 881313 gange,
og udskrevet 5518 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (533 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8014 (1908 kcal)
KJ pr. stk. 1335 (318 kcal)
Vægt ialt 575 gram
Vægt pr. stk. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1393 KJ (331 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 50.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-06-20 10:44:04
Drop bagepulveret! Brug natron istedet(1 kvart strøget teskefuld), og skift sødmælk ud med 2 dl kærnemælk. Brug smør istedet for margarine. Kan pensels med enten mælk eller æg. Bruger du den anbefalede mængde bagepulver i denne opskrift smager bollerne af sæbespåner

  -   2022-07-24 15:33:28
Fortryder jeg ik bare gik ned efter gær.. Simpelthen en lorte opskrift… har alt i alt bagt 30 totalt smuldrende boller der er uspiselige…

  -   2022-05-28 16:36:49
De er faktisk blevet lækre. Jeg valgte at tage vanilje i, det tror jeg var én god idé mht smagen. Dem vil jeg gerne lave igen.

  -   2021-10-17 10:32:47
Boller smuldrer meget måske pga meget bagepulver. Ellers ok

  -   2021-10-06 19:04:49
den er lidt besværlig tilsidst men eller okay.

  -   2021-07-29 11:31:45
Alt for meget bagepulver, smager mærkeligt af det

  -   2021-05-09 12:39:11
Der skal lige tilsættes lidt sund fornuft her, men så bliver bollerne da udemærket. Mindre bagepulver, mindre sukker, tilsæt salt. Og brug måske smør i stedet for magarine, og letmælk i stedet for sødmælk. De blev ganske fine, dem jeg bagte, og de smuldrede ikke. Men det er rigtigt at skorpen er ret "scones-agtig". Hvis man følger opskriften til punkt og prikke bliver det formentlig nogle meget søde, meget smuldrende boller.

  -   2020-12-26 13:48:31
Personlig note, læs altid kommentarer først!!! Er lige ved at sætte dem i ovnen, og læser så at den mistænkelig store mængde bagepulver rigtig nok kommer til at ødelægge bollerne. Tror jeg nu har lært at læse først i stedet for at spilde tid på elendige opskrifter :P

  -   2020-12-11 19:39:50
Smager meget af bagepulver Spild af råvarer

  -   2020-10-18 08:04:41
Hmm tror der er en ret stor fejl i opskriften. 5 tsk bagepulver til 6 boller ???? Prøv at sætte den til 24 boller.... 20 TYVE teskeer bagepulver... Jeg tror (ved) det er en fejl

  -   2020-10-10 08:22:57
Smager voldsomt af bagepulver og klistrer totalt i munden

  -   2020-10-03 12:40:48
Meget søde, ville ikke kalde dem boller

  -   2020-10-02 16:35:09
har lavet om på opskriften det er mini og smør i stedet for sød og Magerine

  -   2020-08-16 12:01:30
Hurtige boller uden gær lød jo fantastisk:) Var godt nok lidt mistænksom overfor mængde af bagepulver, sukker og fedtstof da jeg så opskriften, men tænkte at give den en chance for evt at udvide min horisont.. Det viste sig dog at være en fejl, for bortset fra det fysiske udtryk, så minder de noget mere om en tør smuldrende kage - end om boller - og derudover en underlig bismag - nok fra den store mængde bagepulver.. Så kan tilslutte mig de fleste øvrige kommentarer - og konstatere man skal lade være med at prøve denne opskrift :)

  -   2020-08-03 11:28:17
nemme at lave og tager kun 10 min smager også godt

  -   2020-07-19 08:09:07
Smuldrer fuldstændig og kræver et stort glas vand efter indtagelse. Har da form som en bolle, derfor én stjerne..

  -   2020-06-21 20:40:20
Synes at de blev gode. Dog lidt for søde :) Kan anbefales måske med lidt mindre bagepulver :)

  -   2020-04-22 18:25:17
De er okay god smag men der er alt for meget bagepulver så jeg tog kun 2 tsk. bagepulver i. Men eller er de ok. gode.

  -   2020-01-12 14:11:27
IKKE BRUG DENNE OPSKRIFT!!! Alt for meget sukker og bagepulver. Smed dem ud. Synes opskriften skal slettes da det ikke er værd at spise. Så desværre først beskederne og antal stjerner efter at jeg havde bagt.

  -   2019-07-29 16:25:01
Alt for søde og krummer vildt meget. Jeg bager dem ikke igen.

  -   2019-03-16 09:57:24
Rigtig god smag, men men men de kan ikke skæres igennem, og de krummer helt vildt , jeg er lidt skuffet .

  -   2019-02-03 16:40:37
Hvis man levede i det 1700 århundrede, kunne dette måske betegnes som boller

  -   2018-12-16 23:38:55
Nødløsning, når man ikke har gær i huset - Men prøv en skefuld bagepulver mindre, og tilføj til gengæld et æg. Det får dejen til at hænge bedre sammen, og medvirker også til at bollerne hæver. Og hvis det er almindelige boller du er ude efter, skal sukkeret selvfølgelig minimeres.

  -   2018-12-10 15:34:24
Jeg læser først kommentarende nu, og boller er lige kommet ind i ovnen

  -   2018-10-22 15:50:28
Hvor jeg glæder mig til og smage dette brød når det er afkølet

  -   2018-09-30 11:36:16
For meget bagepulver...det brander i mund og hals...jeg laver dem ikke igen!

  -   2017-09-22 20:20:29
De sidder lidt fast i ganen, lidt som scones men bare ikke helt så gode. Men når man ikke har gær må man nøjes :-D

  -   2017-08-01 22:08:37
Smager godt. Men det er nok fordi vi er ikke puttede for meget bagepulver i. Men vi er rigtig skuffede fordi vi søgte på boller uden gær, og ikke scones. Vi kan ikke Anbefale denne opskrift:( kh virkelig skuffede damer

  -   2017-07-07 11:58:25
Godt nok nogle mærkelige boller. Det ville give en anelse mere mening og kalde dem scones, for boller er det ik. De smager udemærket, men falder let fra hinanden, og så er der lidt for meget bagepulver i.

  -   2017-04-14 16:30:34
De er ikke ret gode. Det var en skuffelse da de var færdige. Vil ikke anbefale dem.

  -   2017-02-25 08:41:22
super nemme boller. jeg er et barn der laver morgenmad til mine forældre meget tit, og nu ved jeg da hvad for en opskrift jeg skal bruge til boller. dejen tog 10 min at lave og i ovnen 20 min. så i alt tog det 30 min at lave en lækker morgenmad til nogen glade forældre. PS jeg er kun 9 år

  -   2017-02-14 22:48:56
De er virkelig gode jeg har bare ikke tilsat sukker i så istedet en lillesmule salt og kardemomme

  -   2016-12-11 10:48:15
Jeg har efterhånden brugt denne opskrift i flere år men altidtilsat lidt mere mælk end opskrifter skriver og lidt vanille og lidt kardemomme ummmm de minder så utroligt meget om en engelsk te scons mums min familie elsker dem og måske skulle man ændre opskriften til scons

  -   2016-10-06 19:22:45
tilføj noget cremefraiche, nogle havregryn og kardemomme og du får det skønneste smagfulde boller!

  -   2016-09-30 15:45:00
Øv. Jeg havde godt set de ikke så gode anmeldelser på opskriften, men jeg gav den alligevel en chance. Jeg har altid haft god erfaring med Alletiders Kogebog. Hvis man vil have boller, er det ikke denne opskrift man skal følge. Resultatet er meget smuldrende og enormt sødt. En positiv ting man kan sige er, at opskriften nærmere er på scones end på boller. Så hvis du vil lave nogle nemme, hurtige, smuldrende scones, så kan du sagtens bruge denne opskrift.

  -   2016-09-11 10:44:11
De er simpelthen de mest elendige boller jeg nogensinde har fået..! Smagen er elendig, desuden alt for sød til at være en bolledej. En stjerne med nød og næppe. Jeg kan overhovedet ikke anbefale at spilde tid og råvarer på sådan noget møg. Et tip: Køb et par pakker tørgær hjem. Så undgår man at løbe tør for gær og sådan noget tørgær kan holde sig i evigheder på køl. Skal man bruge det, så husk at "aktivere" gæret i lunkent vand, med en smule sukker i (såfremt opskriften tillader det).

  -   2016-06-25 23:37:00
Virkelig gode! kan anbefale at putte et æg i og pensle dem med æg. Ved virkelig ikke hvorfor nogen mener at de er dårlige, når de kan bages af en 13 årig og være MEGA gode.

  -   2016-04-29 08:16:15
Alt for sød, ikke meget bolle over det .. Men sikkert god som kage dej ;)

  -   2016-04-28 12:30:47
Synes smagen er fin, men der er klart for meget bagepulver i. :-( Og så falder bollerne nemt fra hinanden!

  -   2016-03-27 14:05:22
Jeg havde ikke nok bagepulver, så der kom kun ca 2 tsk i. Dejen ville ikke hænge sammen på nogen måde, var nød til at spæde til med mel. Alligevel var bollerne ikke til at forme, det er den mest klistrede dej jeg nogensinde har lavet, trods det var i Røremaskine. Bollerne var tilmed uspiselige. De røg i skralde spanden !!!

  -   2016-03-21 17:49:36
Alt alt for søde..

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her