Hvidløgsflutes med krydderurter
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun vandet næsten håndvarmt og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie.
Pil hvidløgsfeddene og knus dem eller hak dem fint. Rør dem i gærvæden. Bland de hakkede krydderurter med melet og rør det i gærblandingen lidt af gangen. Ælt dejen smidig på et melet bord og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem og del den i 2 dele. Rul hver del til en pølse i bagepladens længde og stil fluten tildækket til efterhævning ved stuetemperatur i ca. ½ time Rids med en skarp kniv skråt på langs i hvert flutes, pensl dem med vand og bag dem ved 250 grader C. alm. ovn 10 minutter på næstnederste rille. Dæmp varmen til 200 grader C. alm. ovn og bag dem derefter yderligere 15-20 minutter til, flutene er gyldenbrune og gennembagte. Tips: Hvidløgsflutes er især velegnede til supper og forskellige for- og frokostretter. Andre krydderier kan også bruges. Lad rettens art bestemme. Ekstra sprød skorpe får man, hvis brødet gnides/pensles med (hvidløgs)-smør i samme sekund det forlader ovnen. Kan fryses, holdbarhed 2-3 måneder. |
|
Opskriften er vist 68618 gange,
og udskrevet 2366 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (56 stemmer) |
|
Kommentarer Barkan - 2017-01-08 19:07:03 Tørre og hårde og tog dem endda ud 5 min før tid. Hævede ALT for lidt. Bliver ikke gentaget. bo - 2016-09-14 12:33:19 Næste gang bruger jeg lidt mere mel,dejen var meget klistret og meget svær at rulle,ellers god opskrift. Peter - 2016-07-16 11:49:31 Smager godt jeg brugte det til en forret anonym - 2015-10-03 15:08:07 Knas tør1!🌵 Heidi=) - 2011-07-12 15:59:10 Det er nogle rigtig gode flütes. Er ved at bage dem for anden gang. Har tilsat mere hvidløg. Denne gang blev de med persille, purløg og frisk oregano. Lige hvad der var i haven. Trine - 2005-01-01 01:01:01 super-gode og ikke fedtede... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne