Vindruegele
Hovedingrediens : Bær - Vindruer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vindruesaft, citronsaft og Gul Melatin bringes i kog og koges 1 min.
Gryden tages fra varmen. Sukkeret røres i. Geléen bringes i kog og koges 1 min. Skummes og kommes i Atamonskyllede glas, der lukkes dagen efter. |
|
Opskriften er vist 218070 gange,
og udskrevet 5808 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (64 stemmer) |
|
Kommentarer Sten Andersen - 2022-09-23 22:43:19 Vindruegele i sovs eller sauce er bare et hit. En skefuld eller to er perfekt til flæskestegen. Kok Anne-Lise Koch - 2020-10-15 10:30:11 skøn smag og flot farve det er første gang jeg laver vindruegele’ og ikke sidste gang 😍Hilsen fra kok Anne- Lise Koch Bente Frederiksen - 2020-09-19 16:40:56 Put druerne i en saftkoger. De behøver ikke at ribbes.bare de er skyllet. Man kan sagtens efterfylde et par gange . Den saft som kommer af portionerne måles, og følg så opskriften på Gul Melatin til gelé som købes i supermarkeder. Det lykkes hver gang. Dines Nordtorp - 2019-10-05 11:45:45 Hej Kirsten fra 4.10.2018 Du er en pragtfuld praktisk pige - det var en fornøjelse at læse din fremgesmåde til vindruegele - man tager ..... Kirsten - 2018-10-04 12:30:23 Den nemmeste måde at lave vindruegele på er at fylde druerne i en tutti frutti og tappe saften af Derefter kommes gul melanin i og det koges i ca 2 min, derefter sukker koger igen, hældes på skoldede atamonskyllede glas.1 gulvspand druer gav 5 liter saft. Lene - 2016-08-12 20:03:50 Jeg har fyldt en 5 l gryde med druer, hvor mange glas skal jeg have? anonym - 2015-10-20 13:51:24 Ved gele skal gul gelantin altid i inden sukker obs. det står også på poserne. Det opdagede jeg efter flere mislykkede forsøg med at komme det i før sukker. Britta Jacobsen - 2015-08-25 17:01:16 Har brugt saftigere, dejlig let. Har kommet citronsyre i , men vil ikke stivne. Har kogt det en gang mere og kommet mere citronsyre i. Det ser ikke ud til det vil stivne ? Sievert - 2015-08-23 09:27:56 Kan nogen forklare hvorfor geleen ikke bliver stiv når man følger denne opskrift til punkt og prikke. Laila - 2014-09-18 15:38:02 Jeg kom druerne i saftcentrifugen, og så saften i en saftpose, det blev rigtig fint. anonym - 2014-03-27 17:55:38 Hvor længe er holdbar hede. Aksel Carlsen - 2013-10-14 16:58:00 Bruger gerne druegeleen til andestegen.. smager himmelsk anonym - 2013-09-15 18:53:30 hvad spiser i til vindruegele Camilla - 2011-09-28 16:40:02 For at få saft til geleen, kan man koge druerne i ca. 20-30 minutter. Rens druerne og kom dem i en gryde med 1 dl. vand pr. kg druer. Hæld dem derefter i en saftpose og lad dem dryppe af. Fortsæt som ovenstående. Det er ikke altid at geleen bliver stiv med det samme. Men vendt og lad det stå et stykke tid, inden du fortvivler. Man kan evt. anvende geleringssukker til at starte med, hvis man ikke mener, at der er nok pektin tilbage i druerne - pektinindholdet falder med tiden. Dvs. meget moden frugt har et lavere pektin indhold. Alternativt kan man koge det med melatin, hvis det ikke vil gelere. biirthe - 2010-10-21 11:23:12 kan ikke få vindrue geleen stiv har kogt det om men er ikke stiv anonym - 2010-09-12 11:12:36 Jeg koger druerne i en gryde med låg, med ganske lidt vand i bunden. Druerne koger hurtigt ud. så kan saften med nemhed sigtes først igennem en alm. si, derefter en si med et klæde i. Så er alt grums væk. Derefter koger jeg op og starter proceduren ovenstående. marianne - 2010-09-07 16:33:29 Jeg bruger altid en saftkoger, og gelen bliver fint klar, det er godt nok blå druer jeg bruger, men det er jo lige meget. Bliver godt med lidt ribs eller solbær Rasmussen - 2009-09-26 09:22:53 Jeg blænder blå vindruer fra drivhuset,lader saften løbe igennem et dørslag så sten og skald sis fra og følger ellers opskriften. Det bliver en dejlig fast sød gele. Bjarne - 2008-10-28 17:23:29 Hej'sa Kan man ikke bare "smide" vindruerne i en' saftkoger til at starte med , i stedet for at presse dem igemmen en si .......? ? ? ( har ca 250 klas'er) endnu som vi ikke når at spise. Per - 2008-10-27 13:21:03 Prøv at hælde den gennem et kaffefilter, ved ikke om det er for fintmasket, men saftpose eller thepose kan også bruges. jørgen - 2008-10-21 19:52:35 Hvordan får jeg vindruesaften klar det jeg har presset er meget grumset lis - 2005-01-01 01:01:01 hvad gør jeg hvis geleén ikke bliver stiv, jeg har prøvet at varme saften op, kommet melatin i igen, men uden held per - 2005-01-01 01:01:01 Nu har jeg prøvet med købte druer, og presse dem gennem en sigte, kunne ikke presse så ret mange druer af gangen, jeg lagde kvaset til afdrypning i saftpose, og siede også saften gennem pose, men den blev hurtig mørk så måske der skulle have været lidt citronsaft i med det samme. Per - 2005-01-01 01:01:01 Har du hele druer og ikke saft, så rengør druerne. Kom dem i en sigte og pres saften ud. Helle - 2005-01-01 01:01:01 "SAFT" jeg havde tænkt mig at lave vindruegele fordi jeg har en h....... masse vindruer på vores træ, og de forgår jo bare men du må jeg så selv prøve med hele druer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne