Grillet kalvelever med Gremolata-smør

Grillet kalvelever med Gremolata-smør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :     

Ingredienser:
6-800 g.kalvelever i skiver á 2½ cm tykkelse
2 spsk.olivenolie
 
 Gremolata smør:
50 g.smør
1 Citron reven skal heraf
2 dl.hakket Krus/bredbladet
2 fedHvidløg hakket
 Salt
 peber
 
1000 g.Kartofler
 
Opskrift:
Tænd først for grillen og begyndt med Gremolata-smørret. Rør blødgjort smør sammen med reven citronskal, hakket persille og hakket hvidløg i en skål. Smag til med salt og peber og sæt skålen i køleskabet.

Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Ca. 15-20 minutter.

Fjern hinderne på leverskiverne, hvis slagteren ikke har gjort det. Hinden ligger på kanten af skiverne. Smør så leverskiverne med olivenolie og krydr dem med salt og peber.

Kom leverskiverne på grillen/grillpanden og grill dem ca. 3-4 minutter på hver side eller til kødsaften pibler op – den grillede lever må gerne være let lyserød indvendig. Servér de grillede leverskiver med nykogte kartofler og køligt Gremolatasmør.





karakterer:
Opskriften er vist 20147 gange,
og udskrevet 546 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
har lavet lever på grill mange gange. Det smager skønt. Prøv at pakke små nye kartofler ind i sølvpapir og grill dem i 20-25 min GUF