Bålkartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Fordel kartofler, løg, salt, peber og smør i aluformene.
Pak formene godt ind i alufolie og stil dem i bålets gløder.
Lad bålkartoflerne bage i ca. 25 min. eller til kartofler og løg er møre.
|
|
Opskriften er vist 40945 gange,
og udskrevet 1356 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Lise Høyrup - 2009-06-10 18:31:30 Denne opskrift er jo ikke særlig miljøvenlig. Al den alufolie, der er 1000 år om at blive nedbrudt! Pak i stedet kartoflerne ind i skræppeblade eller rabarberblade, eller i mangle af disse læg dem lagvis med f.eks. skvalderkålblade og så nogle klatter smør efter smag ved fx. med hvidløg, peberrod, persille. Det smager virkelig lækkert. Børn kan for det meste også godt lide dem. Samme metode kan bruges til kød. Bladene skal selvfølgelig være grundigt skyllede og ikke giftige. Det hele kan lægges i en meget tykbundet bålgryde med låg, så dampes det og behøver ikke væde. Der skal være gløder, ikke flammer. Bagetid for mindre kartofler ca. 40 min afhængigt af mængde af gløder. anonym - 2005-01-01 01:01:01 og bag dem på en rist i folie Nønne Lønne - 2005-01-01 01:01:01 Alle grøntsager kan bages på denne vis! Man kan også blot lave foliepakker hvis man ikke har aluforme. Smør kan erstattes med olie. Tilsæt evt. lidt urtesalt eller friske krydderurter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne