Bålbøf
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt : Red : |
|
|
Tænd bålet i god tid, der skal være mange og gode gløder.
Riv stanniol i store stykker, der skal bruges 2 stk. til hver bøf. Halvdelen smøreres med fedtstof. På det smurte stykke stanniol lægges først et lag kartoffelskiver og grønsager, som krydres efter behag. Herpå lægges en bøf, som også skal krydres. Bøfpakken rundes af med endnu et lag kartofler og grønsager. Det er meget vigtigt at huske salt og peber, da retten ellers vil smage temmelig fersk, pga. kartoflerne. Stanniolen lukkes godt sammen, til en pakke som er helt tæt. Pakkerne placeres herefter på de udspredte gløder i bålet, hvor de skal ligge 12 minutter på den ene side, og 12 minutter på den anden. Det vil være smart at bruge æggeur, da tiden foran bålet er ren råhygge som nemt kan spolere tidtagningen. Tilbehør: Flutes og smør |
|
Opskriften er vist 65482 gange,
og udskrevet 2690 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (118 stemmer) |
|
Kommentarer Nature Man ;) - 2009-09-24 13:56:56 Tror det er genial mad ;0) Ikke vejr til bål? Wow... Godt vikingerne lavede bål uanset vejret, eller var vi ikke til, den dag idag ;0) Tak for kommentaren BP :0) Glæder mig også til at lave det... BP - 2009-02-21 16:59:24 Overraskende god - god smag, når der kommer nok salt og peber i! Kan klart anbefales... Alexander - 2008-07-02 15:27:13 Super lækkert.. skal simpethen prøves.. :) meget nemt og hyggeligt.. gybben - 2007-09-02 18:20:33 Mon ikke også man kan lave den i ovene, nu er det jo ikke rigtig bålvejr mere :-(( anonym - 2005-01-01 01:01:01 lyder lækker! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne