Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :      Red :
Gulerodskage med ostecreme, billede 4 Gulerodskage med ostecreme, billede 1 Gulerodskage med ostecreme, billede 2 Gulerodskage med ostecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
275 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
375 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Ostecreme:
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Farin og olie røres sammen, æggene piskes i et af gangen, derefter blandes tør ingredienserne og hældes / røres sammen med reven gulerod.

Hældes i bradepande 23x33 cm. og bages ved 185 grader C. alm. ovn i 45 minutter.

Ostecreme:
Flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker røres sammen.

Ostecremen fordeles oven på kagen når denne er kølet af.

Tips:

Ostecreme er ikke fryseegnet.

Se en glutenfri udgave af gulerodskage her





Beskrivelse:

Historien bag den klassiske gulerodskage

Den lækre svampede gulerodskage er en vellidt klassiker, når det kommer til kagebagning i de danske hjem. Kagen har efterhånden mange år på bagen, og er siden middelalderen blevet nytænkt adskillige gange. Det siges, at den første moderne gulerodskage med orange glasur stammer fra USA.

Gulerødder som naturligt sødemiddel

Gulerødder er fyldt med A-vitamin, og de har været anvendt i søde kager siden middelalderen, da sødemidler dengang var både sparsomme og dyre. Man fandt derfor ud af at bruge guleroden, der - udover sukkerroer - indeholder en større mængde naturligt sukker end nogen anden grøntsag.

Herefter skulle kagens popularitet efter sigende være blevet vakt til live igen under Anden Verdenskrig grundet rationering - og den skulle efterfølgende være blevet endnu mere populær i det 20. århundrede grundet sin “sundere” beskaffenhed.

En svampet gulerodskage falder i de flestes smag. Og særligt gulerodskage med ostecreme anses som en velkendt klassiker, som passer perfekt til kagebordet med en god kop kaffe.

karakterer:
Opskriften er vist 4564520 gange,
og udskrevet 78958 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2191 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26615 (6337 kcal)
KJ pr. Pers. 2217 (528 kcal)
Vægt ialt 1937 gram
Vægt pr. Pers. 161 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1373 KJ (327 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 37.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-09 15:21:48
Virkelig nem, lækker og svampet gulerodskage. Selv på 3-4 dagen, i køleskab var den lækker, svampet og på ingen måde tør.

  -   2024-03-27 20:24:25
Jeg får at vide, at jeg laver "verdens bedste gulerodskage", når jeg bruger denne opskrift. Laver den i Ø28 på 50 min. Svampet, saftig og masser af smag. Jeg pynter af med græskarkerner og citronskal - og godt med citronsaft i smørcremen!

  -   2024-02-26 12:33:00
Skøn, dejlig og svampet kage, MEN der står at ostecremen IKKE er fryseegnet og dertil vil jeg sige JO den er. Det er afprøvet og den skal bare piskes let op igen så bliver den som frisklavet.. Har gjort det masser gange..

  -   2023-05-17 21:33:12
Dejlig svampet kage. Jeg lavede den i en rund form, og gav den 60 min (efter 45 min. Var den flydende i midten).

  -   2023-05-01 15:35:29
Rigtig god kage, jeg anbefaler den

  -   2023-04-01 14:11:45
Det er den bedste opskrift. jeg brug den nu i 10 år- men i dag i stedet for brun farin brugt jeg lys sirop. ved en fejl. høber den blive alligaved spisseligt :)

  -   2023-03-12 14:59:47
Mega lækker kage! Svampet og god ostecreme

  -   2022-10-16 15:59:43
Pynt evt. med hele eller hakkede valnødder, eller ristede hasselnøddeflager

  -   2022-09-30 21:43:20
Den blir perfekt med 250 gram farin og 35 minuter i ovnen. husk citronen tilsidst.

  -   2022-09-25 14:01:31
Jeg giver den 20-30min. Så bliver den god svampet

  -   2022-09-23 11:47:54
Jeg tilføjer dog 30 g hakkede valnødder :)

  -   2022-09-19 10:40:31
Den bedste gulerodskage ever, kan ikke tælles hvor mange x jeg har bagt den♥️♥️♥️

  -   2022-08-19 09:45:07
Jeg savner citron i cremen.... ingen gullerodskage uden det lidt sure i cremen til at bryde det søde 😀

  -   2022-06-07 14:30:12
Det går udmærket at fryse smørcremen. Vi delte en kage i fire dele og delte cremen op i fire små poser. tøede fint i køleskab og kunne sagtens påføres. Det er så et spørgsmål om hvor længe det holder sig i fryseren.

  -   2022-05-30 18:24:48
Jeg bruger at lave den a la Cajun Så den bliver flækket. Og får et ekstra lag, Phil.. ost som er med chilli, så prikker den lige lidt på tungen. Og med Pecan nødder på toppen Fra GoCajun

  -   2022-05-05 14:04:41
Prøv at komme 1dl hakkede mandler, og 100 g mørkt chokolade 72% i og serverer den med cremefraiche. En lidt luksus udgave.

  -   2022-04-01 17:50:28
Den er mega god

  -   2022-03-22 20:09:34
Jeg har lavet dem til muffins og frosset dem ned. Det er lykkes fint at fryse dem med ostecremen på 😄 Skønt lige at kunne tage en op til en kop kaffe, når man er lidt lækkersulten 😜

  -   2022-03-17 18:00:28
Min kage har stået længe nu i ovnen - sætter den sig når den køler af ?

  -   2022-03-13 21:01:55
Super lækker kage. Nem at bage. Har bagt den mange gange og folk spørger ofte efter opskriften.

  -   2021-12-29 11:58:39
Jeg har bagt kagen. Det er en rigtig nem og håndgribelig opskrift. Kagen smager super fantastisk, og jeg er helt tosset med letheden i kagen. Ostecremen er top verdensklasse, og når jeg smager på den får jeg en helt speciel følelse. Jeg vil derfor forslå Alletiders Kogebog at lave en ostecremeskage med gulerodscreme.

  -   2021-11-26 16:42:55
Min gad ikke at bage ordentlig inde i ovnen. Den er helt våd efter næsten en time

  -   2021-11-22 11:04:58
Jeg har lavet den kage et utal a gange den blir altid mega lækker. Jeg smider mindst 700gram gulerod i også 45 min i ovnen. den blir altid super svampet og go. Vores ovn er ad ældre dato og varmer måske ikke så godt mere.

  -   2021-11-02 21:27:41
Jeg bagte engang denne kage for at tage med i skole og alle elskede den så bagte jeg den igen til en sommerfest og alle var måløse over jeg kunne bage så god en kage. #verdensbedsteopskrift

  -   2021-11-02 17:03:23
Virkelig god konsistens, men jeg synes den mangler lidt i smagen. Jeg kom ostecremen ovenpå som jeg havde pisket længe.

  -   2021-10-21 19:36:45
Smørret til ostecremen skal være rigtigt smør

  -   2021-10-20 17:59:34
et spørgsmål skal det være flydende smør?

  -   2021-10-04 20:12:18
Synes der plejer at være hakkede valnødder i?!? 🙂

  -   2021-09-24 08:38:09
Jeg lærte under uddannelse, at bruge denne opskrift. Syns den er nem. Ostecremen kan erstattes med smørcreme, med samme smag.

  -   2021-09-22 05:58:29
Den her kage gave mig førstepræmien i vores lokale konkurrence på Lundø.. Den er simpelhen tæskelækker.. 😉

  -   2021-08-21 15:06:15
Jeg er enig med all de andre. Rigtig god opskrift. 👍

  -   2021-08-19 20:31:46
Virkelig god og populær kage! Alle var vilde med den! Jeg 3 doblede dog ostecremen :P lækkert :D

  -   2021-08-16 10:38:22
haha mega lækker syndes det var bare lidt for lang tid i ovnen🙂👌

  -   2021-08-16 10:34:37
lækker kage :P

  -   2021-08-16 10:34:05
lækker kage og dejlig svamped=)

  -   2021-03-31 10:08:51
Skøn kage. Dog steg den ret meget i forhold til formen. Den blev dog meget lækker og luftig. Ved ikke om jeg fik rørt smør og flormelis for lidt. Kunne se i andre opskrifter den skulle piskes til den blev luftig nærmest som æggehvider og sukker Ved ikke om det var det der gjorde den man kunne smage smørret gennem flødeosten. Men alt i alt en lækker kage og god opskrift.

  -   2021-03-22 12:54:36
Kagen er mega lækker

  -   2021-03-13 09:31:07
Den bedste kage!

  -   2021-02-09 19:43:34
Perfekt opskrift, ingen ændringer. Perfekt kage, der altid får kæmperos, når jeg har den med nogen steder. Jeg tror altid jeg har bagt for meget kage, men alt bliver spist!!

  -   2021-02-06 10:00:46
Den er helt fantastisk, hele familien ELSKER den :-)

  -   2021-01-19 13:36:08
Wow er hel vild med den 😍😍

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her