Bostonsteg

Bostonsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hytte

Indsendt :      Red :
Bostonsteg, billede 4 Bostonsteg, billede 1 Bostonsteg, billede 2 Bostonsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.okseklump evt. snøret
100 g.stegemargarine eller tilsvarende fedtstof
5 dl.vand
2 dl.rødvin
5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 evt.oregano/timian
 
Opskrift:
Smelt margarinen i en stegegryde, når den har taget farve vendes kødet heri tildet er brunet på alle sider. Lad kødet blive i gryden og tilsæt ½l vand. Dæmp varmen efter ca 10 min og lad kødet stege ca. 1½ time, bliver bedst/mest mørt ved gennemstegning.

Tag kødet op og hold det varmt, mens sovsen laves af hvad der nu er i gryden tilsat rødvin og fløde. Smag til med salt og peber og evt. kulør.

Tips:

Serveringsforslag:
Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et aflangt/ovalt fad og garneres med lidt af sovsen. Server nye kartofler eller bagekartofler, glaserede perleløg i stride strømme og pandestegte tomater. Afhængig af årstiden/lysten vælges enten en god blandet salat eller let kogte grønsager som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 86013 gange,
og udskrevet 1839 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-04 19:38:47
Super, især hvis man pakker stegen ind i bacon inden den brunes, og smager sovsen til med blåskimmelost

  -   2008-03-21 16:45:37
prøvet den 21.marts 08 kogte løg og gulerødder sammen med kødet, tilsatte laurbærblade

  -   2005-01-01 01:01:01
nem billig og god

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder god og kalorierig!!