Rugbrød med hele rugkerner
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Rugkernerne udblødes et døgn.
De afdryppes og iblødsætningsvandet måles og suppleres til 3 dl, der lunes til 35º. Gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er blank og smidig. Dejen trilles til en kugle, dækkes med et fugtigt klæde og hæver lunt i 2 timer.
Dejen slåes ned og formes til et brød der trilles i valset rug og lægges i en smurt bageform. Brødet efterhæver i 45 minutter. Pensles med vand og bages ca. 45 min. ved 250º. Når der er 15 min. tilbage af bagetiden, tages brødet ud af formen og bages færdigt på pladen, så det kan få sprød skorpe. |
|
Opskriften er vist 32036 gange,
og udskrevet 782 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Lene - 2009-01-06 22:40:32 Undskyld, men kan det virkelig passe at brødet skal bage samtlige 45 minutter ved 250 grader?? Det bliver jo helt branket! Og tilmed lidt ubagt indeni. Er det ikke en fejl?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne