Sandkage

Sandkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 20 minutter

Indsendt :      Red :
Sandkage, billede 4 Sandkage, billede 1 Sandkage, billede 2 Sandkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  evt. 3-4 tsk. vanillesukker
Opskrift:
Sukker og smør piskes sammen, æg piskes i et af gangen, til sidst vendes mel, bagepulver og evt. vanillesukker i.

Hældes i en smurt sandkageform ca. 1½ l.

Bages ved 180 grader C. alm. ovn ca 1 time og 15 minutter på næstnederste riller.

Mærk efter med en strikkepind eller kødnål om kagen er gennembagt.


Som smag kan også bruges citron- eller appelsinskal eller mandelessens.

Tips:

Til jer som oplever at kagen bliver sort og ikke gennembagt.

Vi har brug for jeres hjælp til at forstå hvorfor da vi har afprøvet opskriften flere gange med disse grader og tider og den bliver som den skal, se billedet.

Bager I i almindelig oven, og er formen den korrekte størrelse?

Brug gerne kommentarfeltet på opskriften.

Venligst webmaster





karakterer:
Opskriften er vist 1381020 gange,
og udskrevet 25423 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1213 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17251 (4107 kcal)
KJ pr. Pers. 2875 (684 kcal)
Vægt ialt 1040 gram
Vægt pr. Pers. 173 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1658 KJ (394 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 22.6 gram
Kulhydrat 42.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-04-19 21:33:01
Lækker kage, tilføjer altid lidt mælk, da jeg synes sandkager kan blive lidt tørre.

  -   2024-01-24 15:47:00
Så lækker pund til pund kage, hvis den kikser har du gjort noget galt. Se alle de bemærkninger der er om hvor god den er :)

  -   2023-09-07 09:15:10
Virkelig god, men har nemt ved at blive mørk, bages lidt mindre ( 50) min. Kommer sølvpapir over efter ( 20 ) min, fin farve

  -   2023-07-19 19:21:22
Jeg har lavet denne kage mange gange, og giver den kun 45min ved 180 grader i Alm ovn.

  -   2023-06-09 20:18:56
Må ikke have mere en 1 time og så blev den enda lidt sort øv

  -   2023-02-17 16:47:22
Bag altid sandkager i kold ovn fra start

  -   2023-02-15 15:30:52
Jeg har bagt denne opskrift så mange gange og den bliver perfekt hver gang. Jeg sætter den i en kold ovn og sætter den på 165 g alm ovn. 1 time og 15 min. Når der er 10 min tilbage tjekker jeg med en kødnål om den er færdig og tar den ud.

  -   2023-01-21 14:18:41
Den her kage er nemt at laver og det tage ikke lange tide 😉😉😉😉

  -   2022-06-13 11:53:27
Super lækker sandkage. Tager ingen tid at lave og er altid god.

  -   2022-05-30 10:17:57
Jeg har forstået, at det drejer sig om den enkelte ovns kompetencer. Så derfor skulle jeg mene, tiden og temperaturen er forskellig. Kig derfor i ovnens egen manual.

  -   2022-05-02 13:36:44
synes den altid blir perfekt

  -   2022-04-28 22:32:29
Jeg har bagt kagen et par gange, men jeg har brugt bradepande og der tager den 20-25 min. at bage. 25 min så har den gylden farve

  -   2022-02-10 11:04:19
Har bagt denne sandkage et hav af gange. Den skal sættes i en kold ovn ved 165 grader i ca 1 time og 15 min så bliver den perfekt.

  -   2021-10-01 18:14:50
Fantastisk opskrift, vi delte dejen i to og den ene del blev smagt til med citron skal og den anden med oreo stykker. Super gode begge to, bagt efter anvisningen, men dog kun 45 min

  -   2021-06-18 15:00:41
Jeg har aldrig prøvet før, at min sandkage fuldstændig falder sammen. Nu har jeg fulgt denne opskrift, det gør jeg aldrig mere. Jeg holder mig til min mors opskrift. Jeg har kun haft den i ovnen 3 kvt., da jeg så til den - helt faldet sammen. ØV ØV. Forbavset over alle bem. med en så god sandkage!

  -   2021-05-16 15:45:46
Den er super god med dejlig sprød kant som der skal være.. rigtig god med lidt creme fraiche 👏🤗🌹🌞🌞

  -   2021-05-04 16:54:21
Jeg satte temperatur på 165 grader i 70 min...over og undervarme...de sidste 20 min. kun overarme. Jeg havde tilsat æblebåde og mandelessens 1 tssk. Den blev god.

  -   2021-04-26 12:48:03
Super god

  -   2021-04-25 17:31:07
Det er en rigtig lækker kage hver eneste gang jeg skal lave sandkage bruger jeg kun den opskrift hvis du laver den med 6 personer lav kun den fordi i min familie var vi 5 men der var til overs den var så god at den ikke gik til spilde

  -   2021-04-24 08:55:32
Den er mega god🤍 men en time er alt for meget!

  -   2021-04-21 13:34:59
Jeg støttede mig til jeres opskrift, men kan huske min svigermor bagte “pund til pund” sandkage uden bagepulver, så det gjorde jeg. Kagen fik godt en time ved 170 grader over/undervarme i almindelig sandkageform. Bages kagen i lille bradepande skal den ikke have nær så lang tid. Det blev den flottest sandkage jeg har set,

  -   2021-03-26 19:35:18
tilføj revet skal af 1 citron/appelsin og saften af 1appelsin, lidt mandler og nam lækkert.

  -   2021-03-02 16:54:23
Dette er absolut ikke en god sandkage, dem har jeg lavet masser af min denne her er tør og kedelig, det er alt for meget varme og den står for længe i ovnen . min kom ud da der var gået 45 min , og det var endda for meget Den bager jeg bestemt ikke en anden gang

  -   2021-02-22 17:02:19
God kage

  -   2021-02-21 00:14:32
Virkelig god kage som den er. Skulle man ændre på den, kunne fintrevet appelsinskal være en god ide. Eller citron-. Evt. Nogle rosiner. Brug fantasien. :-)

  -   2021-02-17 20:43:44
Synes 35 minutter er nok men ellers en virkelig god opskrift kunne godt anbefale og prøve den

  -   2021-01-30 11:56:44
Bagetid aaaaaaalt for lang. Endte med sort kage da vi satte den i ovnen og gik i haven.

  -   2021-01-28 15:37:11
Hvordan skal konsistensen være nå den er færdig

  -   2021-01-27 12:31:00
Den er god😇

  -   2021-01-24 13:39:45
Har med held ændret opskiften - 125 gr mel 125 gr kokusmel - lægger 2 stk marcipanbrød ned i formen, så de ligger midt i dejen - ksn kun anbefales.

  -   2021-01-10 12:18:41
Skal kagen ligne kul på 3 sider efter en time 🤔

  -   2021-01-07 09:41:06
bagetid er for lang max 40 min ikke 1time +15 MIN

  -   2021-01-02 11:44:38
der mangler om den skal røres i hånden eller i maskine

  -   2020-12-02 14:35:24
Smager mega godt❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  -   2020-11-15 09:30:40
Det er den bedste sand kage jeg har lavet

  -   2020-11-13 15:07:50
Udmærket! Smager godt :D Og kagedejen hehe mmmmmm

  -   2020-10-24 07:27:56
Den er god og vi har lavede en Halloween 🍰😋👌💚💙 kage og den var god vi skal have nogen på besøg og det er nogen fra Skolen ved og hun hedder Ella vi skal lave Halloween morfin med masser pynt på det bliver sjovt jeg har også en bedste veninde fra skolen og hun hedder Emma og jeg hedder Ofelia jeg går i 2. B og jeg elsker regnbuer

  -   2020-10-19 18:57:30
Jeg bager den hele tiden jeg syntes den er mega god🤤

  -   2020-09-29 15:06:03
Mega god sandkage

  -   2020-09-16 16:24:22
Mega god! Bruger den altid når jeg bar lyst til kage eller bare skal øve noget topping😋

  -   2020-06-29 17:17:33
Min var okay sort og den var ikke færdig bagt Så den var lidt mere sort da den kom ud men skar bare lidt af det sorte af og smeltede mørk chokolade og puttede det på og så 3 jordbærd syndes den mega god og den var ikke så sort

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her