Kåldolmere
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skil kålbladene og blancher dem i kogende vand ca. 2 min. Lad dem dryppe godt af.
Bland det hakket kød med løg, persille og krydr med salt og peber. Fordel kødet på kålbladene og fold sammen. Ombind evt. med bomuldsgarn. Smelt fedtstof og brun kåldolmerne let. Tilsæt vandet og lad dolmerne småkoge ca. 30 minutter under låg. Skær bacon og løg i terninger. Steg det på en pande og fordel det over kåldolmerne ved serveringen. Tips: Variation: Bland 2 spsk kogte ris i kødet. |
|
Opskriften er vist 136429 gange,
og udskrevet 3292 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Cirkeline - 2021-10-11 02:25:30 Sur/sød sovs til 😋 Jan - 2013-10-14 09:21:08 Put hvidkålen i mikrobølge ovnen i nogle minutter så kan man nemt tage bladene af i hele tilstande. Hvis de ikke løsner sig eller når man er kommet lidt ind mod midten, så skal den bare ind i igen i et par minutter. Beth - 2010-09-07 12:34:37 Smager dejligt. Brugte savoykål; et æg, paprika og lidt rasp i farsen (foruden det der står i opskriften). Sørg for at krydre farsen rigeligt. anonym - 2010-02-20 00:25:37 Ja, solklinik, kåldolmere er meget fryseegnede! Jeg har ofte haft dem med hjem fra Moar (ovre i jylland) som frostvarer. Oh disse skønne minder :-) Prøv evt. at bruge hakket kalv og flæsk i stedet for bare grisekød. Det smager klart bedre. Farsen tager absolut heller ikke skade af et fed hvidløg. Brug de store ydre blade fra hvidkålen til dolmere og frys dem. Check så lige 'Amagergryde I' til resten af den dejlige kål. MUMS En anden variant: Hak en peberfrugt (helst grøn) og bland den i farsen. Farsen må ikke æltes for fast. solklinik - 2010-02-08 17:31:35 Jeg skal holde fest og da jeg ved at folk sjældent får netop kåldolmer, vil jeg servere retten for dem, men vi blir 60. Er der nogen der ved om de er fryse egnet... Axel - 2009-11-17 16:56:43 Hvis du stikker en stegegaffel i stokken på et hvidkålshoved og dypper det i kogende vand, blanceres det yderste blad, og det bliver meget let at pille det af kålhovedet, uden at det går i stykker. Karin - 2009-03-14 10:13:39 Denne ret har jeg hele livet spist som hvidkålsrouletter, men det gør den jo ikke mindre god. thbjorn - 2005-01-01 01:01:01 Der kan godt komme et æg og lidt mel farsen og ellers kogte kartofler og brun eller Bretagne sauce. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne