Haggis

Haggis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeindmad

Oprindelsesland : Skotland

SkotlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Hjerte, lever og lunger fra et får
2 mellemstoreløg, finthakket
1 tsk.salt
0.5 tsk.peber
1 tsk.muskatnød
0.5 tsk.muskatblomme
2.5 mellemfint havremel
7.5 dl.finthakket nyrefedt
2.5 dl.oksebouillon
1 fåremave
 
Opskrift:
Indvoldene afpudses for fedt og sener, eventuelle luftrør kasseres. Læg dem i en stor gryde og dæk dem med koldt vand. Vandet bringes i kog – og varmen dæmpes. Lad indvoldene stå og simre i 1 time ved svag varme.
Herefter tages indvoldene op af gryden, afdryppes og afkøles.

Indvoldene hakkes fint og røres godt sammen med løg, salt, peber, muskatnød, muskatblomme, havremel, nyrefedt og bouillon.

Farsen fyldes i fåremaven – pres alt luft ud af fåremaven og farsen. Del den i to halvdele og bind enderne omhyggeligt til med snor. Farsen skal kunne udvide sig under kogningen, idet fåremaven ellers vil briste. Maverne lægges i en gryde og dækkes med koldt vand, som langsomt bringes i kog. Varmen dæmpes herefter, så vandet kun simrer. Det må ikke koge kraftigt, da maven så kan briste. Lad retten småkoge i ca. 3 timer.

Fjern fåremaven – og server Haggis varm sammen med kartoffelmos.

Tips:

Under kogningen kan der eventuelt prikkes små huller med en spids kniv i fåremaven – dette kan forhindre at maven springer under kogning.





karakterer:
Opskriften er vist 88535 gange,
og udskrevet 765 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (556 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-16 12:25:42
Hjerte lunge lever er IKKE indvolde, men indmad, jeg forstår godt, at nogen går baglæns, når der siges, indvolde

  -   2013-08-06 20:10:13
haggis er virkelig lækker mad. Vi fik det serveret med kartofelmos og whiskysovs de gange vi bestilte det i Skotland. Det kan varmt anbefales.

  -   2013-01-16 20:17:31
SKAL den koges i maven til sidst? Eller er der en anden måde at gøre det på?

  -   2012-12-19 07:19:27
Jeg vil vædde med at den er mere spændende end pizza og sådan noget, men jeg ved ikke helt om jeg vil synes at det er min yndlingsret.

  -   2012-10-31 14:09:54
dejligt!! man bliver helt lækkersulten!!

  -   2012-09-02 21:00:57
I gamle dage - da man endnu satte pris på alle dele af sit slagtedyr, spiste man noget der hed Finker. Den eneste forskel på det og Haggis er, at den ene ret er lavet på får, den anden på gris, Men det er de samme ingredienser! Og det smager pragtfuldt. Hvis man synes, tilføjer man et par strint eddike over retten. God appetit.

  -   2012-08-21 23:20:09
Har smagt det for første gang. Der smager godt. Og ja hvad er forskellen på det og så leverpostej eller blodpølse...eller foie gras. Det blev serveret med en god whiskysovs

  -   2011-12-29 23:31:20
Jeg ELSKER haggis. Jeg har været flere gang i Skotland og har også deltaget i talrige Burns Suppers her i Danmark, hvor man også spiser haggis. Det er MEGET vigtigt, hvis du prøver haggis, man du spiser det sammen med kartoffelmos og tunips. Ellers er smagen alt for kraftig. Prøv også evt. at lave en whisky sovs (gravy) til,- det smager også mums..... Haggis kan købes på dåse Husk at spise haggis d. 25. januar...... Robbie Burns' fødselsdag.

  -   2010-02-08 08:41:07
MUMS MIIN LIVRET ELSKER LIGSOM SINE VINBER

  -   2010-02-06 08:50:50
Der er nogen der spørger om hvor man kan købe maver. Jeg har købt en hos halal slagter i Istedgade.

  -   2009-09-14 12:55:38
det smager udemærket - jeg spiser det hver dag.

  -   2008-12-26 10:11:38
Det skal jo spises sammen med kartoffelmos og kålrabimos - eneste drikkevarer til er whisky. Vi spiser det d. 25. januar, hvilket er Burns Night, hvor man fejrer skotlands nationaldigter Robert Burns. Og så selvfølgelige et par gange mere i løbet af året. Smager fantastisk!

  -   2008-05-14 14:52:31
vi syntes at det smager super lækkert og dejligt! Det smager ligesom fiskefars med brun sovs!!! Hilsen de klamme specialister: Geox og Ean :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Har lige været i Glasgow og smagt det og må sige at jeg var ganske overrasket!!! Det smagte himmelsk!! Meget bedre end det ser ud!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager som tør leverpostej. Ganske udemærket.

  -   2005-01-01 01:01:01
nogel der hved hvor man kan købe fåremave på sj

  -   2005-01-01 01:01:01
mmmm.....det smager super....ej i skulle prøve den.. det er noget af det bedste...j kan love at det er 100% mere spændende end pizza

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager suverent. Man kan godt sige det er min yndlingsret...

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig spise, prøv med mos af kartofler/turnips/gulerod og glem ikke et glas Whisky

  -   2005-01-01 01:01:01
Haggis er altså ikke værre end leverpostej og blodpølse

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager altså ikke grimt! Det er vel ikke værre end at spise leverpostej.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har en skotsk kæreste og når vi skal over og besøge familien står den altid på haggis. Ligegyldigt hvormeget jeg elsker hende kan jeg bare ikke spise det! Det er ækelt.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg syntes at det smager helt forment....

  -   2005-01-01 01:01:01
Tja, når man kommer til et fremmed land må man jo prøve deres specialitet. Næste gang tager vi til Pizzaernes land Italien!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
MUMS! der er bare ikke noget som sådan en gang fåreindmad i fåremave...