Ribenssteg

Ribenssteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Ribenssteg, billede 4 Ribenssteg, billede 1 Ribenssteg, billede 2 Ribenssteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.ribbensteg
 salt
 laurbærblade
 
 
Opskrift:
Gnid sværen med salt, sørg for, at der kommer salt ned i mellemrummene ved sværen, ellers bliver den ikke sprød. Krydr med peber og stik nogle laurbærblade ned mellem sværere.

Sæt stegen i en ovn på risten over et stort ovnfast fad med ½ l varm vand, ved 200 grader C. alm. ovn i 2-2½ timer.

Lad stegen stå et kvarter, før den skæres i skiver og serveres med Rødkål.





karakterer:
Opskriften er vist 53664 gange,
og udskrevet 903 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-02 18:13:51
Super opskrift,.

  -   2011-03-06 23:37:45
Sværen kan altid laves meget sprød - sæt den under grillen (mellemste plade) og uden væske. I løbet af få minutter, begynder sværen at bruse - men pas på - det går hurtigt. (200 gr grill i ovnen)

  -   2009-05-29 16:31:15
Håber på den bliver god, plejer altid for at få sprød svær at pensle med eddike derefter salt før stegen kommer i ovnen.

  -   2008-10-02 09:08:41
Det gør ikke noget at du bruger 2 stykker på 1 kg. som vi har gjort, faktisk så ændre stegetiden sig ikke ret meget uanset hvor meget kød du putter i ovnen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Evt. tilsæt lidt rødvin og vand i fadet. Giver købet en lidt mere kryderet smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja, evt. lige give den 20 min i en gryde med vand der lige dækker sværen (sværen nedaf)

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan man ikke lave ribbensteg på Weber grill?

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg plejer at sætte den i oven med sværen ned ad i et fad med vand en havl time og der efter evnde den op på risten og stege den i ovennævnte tid det gider mere spræd og boblende svær knus jessie