Zatar bread (Manaeesh)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Mellemøsten Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i ¼ kop vand. Rør sukkeret i og lad det stå og hvile til gæren er smeltet (5-10 minutter) (mit råd: rør kraftigt)
Tilsæt resten af vandet, salt, olie ( hvis du vil) og halvdelen af melet Tilsæt lidt efter lidt resten af melet til dejen samler sig.
Ælt dejen sammen på en meldrysset overflade til den er blød og elastisk (ca. 10-15 min). Læg dejen i en smurt skål, og vend dejen så fedtstoffet dækker hele overfladen. Dæk løst til med en plastik-hætte eller et viskestykke (mit råd: et opvredet viskestykke sørger for, at dejen ikke tørrer ud) i ca 2 timer til dejen er dobbelt så høj. Slå dejen ned, ælt et øjeblik, dæk til og lad den stå endnu 15 min. Del dejen i 3 eller 4 lige store boller. Rul hver bolle ud til en ”pandekage” ca.20 cm. i diameter. Drys hvede- eller majsmel på en ikke-smurt bageplade og læg ”pandekagerne” derpå. Dæk til og lade dem hvile til de hæver (ca 30 min.) Forvarm ovnen til 220 grader. Pensl brødene med lidt olie og drys med zatar. Bag dem til de er lysebrune (10 til 15 min). Serveres lune eller stuetemperatur. Tips: za'atar er et mellemøstligt blandingskrydderi, som man måske kan finde hos den lokale tyrkiske grønthandler. Erstat evt. zatar med rosmarin |
|
Opskriften er vist 23522 gange,
og udskrevet 238 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Nour - 2007-05-25 18:47:23 Zatar er en urteblanding med tørret vild timian, sumak og ristede sesamfrø |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne