Jordskokkegratin
Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Jordskokker:
Skræl jordskokkerne og læg dem straks i en skål med koldt vand og eddike eller citronsaft så de ikke bliver misfarvet. Skær hurtigt jordskokkerne i tynde skiver. Kom jordskokker og porrer i tynde ringe i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Fordel dem i et ovnfast fad og drys med peber. Mornaysauce: I en lille gryde røres mælken sammen med løg i skiver, laurbær og peberkornene. Bringes i kog og tages fra varmen. Trækker i 10 min. Si mælken og kasser løg, laurbærblad og peberkorn. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet. Røres for jævn varme i 1 min. til blandingen er gylden og boblende. Mælken tilsættes, lidt ad gangen under omrøring. Rør godt mellem hver tilsætning, så det ikke klumper. Når al mælken er tilsat, røres der stadig i saucen for jævn varme til den koger og jævner. Kog 1 min. og tag den fra varmen. Tilsæt sennepspulver og den revne ost. Rør til osten er smeltet og der ikke er klumper. Smag til med salt og peber Hæld mornaysaucen over grøntsagerne og drys med mozzarella og rasp. Gratiner retten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn. Server med groft brød, kan også serveres med skiver af kogt skinke. |
|
Opskriften er vist 64543 gange,
og udskrevet 2176 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Brian L - 2023-09-22 05:31:57 Bare lige en kommentar til tricket med citronsaft eller eddike: Det nedbryder også stivelsen en smule, men på den gode måde, sådan at man ikke prutter nær så meget. Så samme vand de hviler i mens man skærer porrer og jordskokkerne, det kan man med fordel også bruge til at koge dem i, så bliver effekten bedre. Dog efterlader eddiken en grimmere bismag end citronsaft. Glimrende ret, den jeg bestemt forsøge at lave selv. Tror dog jeg vil forsøge med en vegansk erstatningsversion. Gerda - 2019-04-24 12:01:20 Rigtig godt Mutter - 2011-03-28 18:03:09 Det smager kanongodt, og det er den hjemmelavede mornaysovs, der giver retten finesse. - Selv ungerne var begejstrede, og de plejer ikke at kunne lide grøntsager Miig - 2009-07-01 18:49:49 Jeg skiftede der der mornay sauce ud med en æggemasse.... uhmm det smager godt... =) mig - 2008-01-06 17:26:55 Det smager MEGET godt! Jeg tilsatte LIDT hvidvin... Så blev det bare mani Ficue.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne