Heibergs Ris á la mande

Heibergs Ris á la mande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 l.sødmælk
125 g.grødris
0.5 Vaniljestang
30 g.sukker
3 dl.piskefløde
50 g.spanske afskallede mandler
 
Opskrift:
Halvdelen af mælken bringes op til kogepunktet, tilsættes risene og koger op. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Vaniljekorn og -stang tilsættes sammen med sukker og resten af mælken og koger over svag varme i ca. 40-45 minutter, alt efter hvilke ris der benyttes. Stilles til "modning" natten over et køligt sted evt. køleskab. Mandlerne hakkes groft og vendes i massen. Fløden piskes meget let og vendes forsigtigt i. Serveres evt. med "Heibergs" Passionsfrugt Ingefær Sauce eller "Heibergs" Kirsebær Sauce.

Tips:

"Lad mig lige understrege med det samme, at der kan være vanvittig stor forskel på ris á la mande. En af grundende skyldes vaniljen. Køb altid din vanilje et sted, hvor du kan se at de sælger meget, så de ofte får frisk vanilje hjem. Vanilje forkert opbevaret bliver hurtigt tørre og triste.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 11657 gange,
og udskrevet 329 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-23 11:11:39
Hvad med den sidste halvdel af mælken?