Gisou

Gisou, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gisou, billede 4 Gisou, billede 1 Gisou, billede 2 Gisou, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
600 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
4 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Karry, madras
2 tsk. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint.

Hvis det ikke er magert kød, kan det svitses eller grilles først, så fedtet smelter fra.

Løgene koges klare i bouillonen. Tilsæt kød, ris og krydderier og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i. Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør.

Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i.


Gisou kan sagtens spises som det er (det er en stor portion), men ris, pasta eller flutes kan også bruges som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 302577 gange,
og udskrevet 18564 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (196 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9945 (2367 kcal)
KJ pr. Pers. 2486 (591 kcal)
Vægt ialt 2700 gram
Vægt pr. Pers. 675 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 10.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-20 08:53:55
I disse "spis mindre kød-tider" kan jeg anbefale at tilsætte grønne linser. De fleste opdager ikke, at de er der, men de mætter rigtigt godt.

  -   2022-01-22 11:36:58
Har lavet denne rigtigt mange gange. Nu laver jeg den i min Römertopf (stegeso). Kommer aldrig ris direkte i retten - det laver jeg som tilbehør i stedet. Laver den ofte med spidskål. Hele familien - store som små - elsker det.

  -   2020-11-02 18:03:53
Smager godt men kom dobbelt så meget vand ved. Ellers kogte risene fast på bunden af gryden.

  -   2020-08-17 23:54:02
Kan man undlade vinen?? og evt tilsætte mere vand??

  -   2019-10-17 07:53:15
skal risene koges først??

  -   2016-04-21 17:51:16
Lækker ret, krydrer mere, kommer somme tider en rest kartoffel, quinoa, pasta og/eller andet grønt i, der kan rydde grøntsagsskuffen.

  -   2016-01-29 08:45:52
lavede retten pga de mange positive meldinger, men hvor blev jeg skuffet. ikke min kop te. men vi har jo forskkellig smag.

  -   2015-03-06 12:52:35
Hold nu op, hvor smager denne ret godt!!! Kan virkelig anbefales. Måtte dog tilføje mere vand undervejs.

  -   2011-04-28 13:27:07
Efter at have læst alle de rosende kommentarer, lavede vi denne ret i går aftes. Den faldt desværre ikke i familiens smag, men nu har vi da prøvet den.

  -   2011-03-28 13:00:59
Er det ikke det samme man bruger til fyld i forårsruller ?

  -   2011-03-14 19:21:51
har netop lavet noget lign. efter en opskr. i Ude&hjemme med kanon resultat. smager enormt godt!!

  -   2010-10-30 13:56:58
Slår et slag for at bruge hastefars i stedet det er knapt så fedt og smager skønt.

  -   2010-01-10 15:19:38
Havde nok aldrig troet, at en ret med hvidkål skulle blive en af mine favoritter, men det er den. Selv kræsne børn spiser denne ret med velbehag. Ganske enkelt fantastisk! Variationsmulighederne er i øvrigt uendelige - jeg bruger altid hvidkål, men derudover tilsætter jeg de grøntsager, jeg lige har (fx gulerødder, porrer, forårsløg, peberfrugt, chili, bladselleri osv.).

  -   2009-11-08 20:51:45
Super god ret. Lækker og super sund :-)

  -   2009-06-14 20:46:45
Herlig ret , men jeg har også kartoffelskiver og spagetti istykker i retten .Så får man det hele på en gang.

  -   2008-11-17 15:11:20
Jeg viste ikke hvad det var for noget mad foer min Soen i Danmark fortaelte det mig jeg bor i Tyskland men nu skal jeg ogsaa proeve det smager sikker rigtig laekkert

  -   2008-11-01 11:17:28
Smager rigtig lækkert. Og meget nemt at lave...

  -   2008-09-23 21:25:03
Nemt og rigtig lækkert

  -   2008-06-05 10:28:20
Ih, hvor smagte det godt. Og manden i huset spiste en kæmpe portion - på trods af at han ikke bryder sig om hverken kål og gulerødder....

  -   2008-01-23 10:02:59
Randi: Den kan godt fryses ned, det plejer jeg at gøre...

  -   2008-01-17 10:45:29
Rigtig lækker ret. De danske vægtkonsulenter har også lavet den ret, der er bare ikke ris og peberfrugt i.

  -   2008-01-08 14:13:09
Kan den fryses ned?

  -   2007-10-28 16:22:14
Gisou-gissau eller hvordan man nu staver det! er faktisk "diabetikker-venlig" mad, da der ikke er meget fedtstof og intet sukkerstof.

  -   2007-03-17 09:48:24
Smager dejligt. Og så er det sundt!

  -   2007-02-13 19:44:44
denne ret er bare himmelsk hvis jeg kunne give den 11 ville jeg måske er det ikke nok

  -   2007-02-05 18:46:56
kan retten fryses ned

  -   2007-01-28 11:57:07
smager bare super.. og nem at lave.

  -   2007-01-19 15:03:21
Vildt lækker, Brugte noget mere vand, og noget mere ris og kød, men vi er jo også 5. Kan kun anbefale retten. *S*

  -   2006-12-12 09:54:42
så fandt jeg endelig opskriften, som min mor brugte i min barndom. Det er en herreret. Kan varmt anbefales

  -   2006-12-05 15:18:38
Porre i skiver er også rigtig lækkert i retten. Desuden svitser jeg lige løg og kød inden jeg tilsætter bouillon

  -   2005-01-01 01:01:01
En halv øl og et par stykker chokolade er en god ide, det pepper kødretten lidt op

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten smager bedst, hvis man tilføler en håndfuld rosiner.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte spidskål i retten og nøjedes med at koge i 15 min.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg ville tilsætte champion istedet for gullerødder, itu skåret tomater tilsidst istedet for kactup, samt ærter og rosiner

  -   2005-01-01 01:01:01
Lige før serveringen vender jeg et pænt stert stykke feta ,delt i mindre stykker,det er bare godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Endv. ærter og rosiner lige før servering, hvilket smager rigtigt godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
De 200 g ris. Hvornår skal de bruges? Er det bare ment som tilbehør.. eller?

  -   2005-01-01 01:01:01
ej ej, hvor er den bare god.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager bare så godt den er til 10 tal

  -   2005-01-01 01:01:01
de sidste 50 år, vores yndlingsret. her forbedret med peber og ris