Opskrift på Solbærmarmelade med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Solbærmarmelade

Antal:
Portion
Ret : Syltning

Ingrediens : Bær

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2003-02-19

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1000 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 70 gram.
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Rød Melatin *
   


Forklaring:

Solbærrene skylles og hældes i kogende vand, hvori de koges 5 min.

Sukkeret tilsættes og gives et opkog.

Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt med en gaffel og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring og koger yderligere 2 min.

Marmeladen fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 16784 (3996 kcal)
KJ pr. Portion 16784 (3996 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 762 KJ (181 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 44.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (16 stemmer)

Opskriften er vist 92580 gange,
og udskrevet 3350 gange.



Per  -  0000-00-00 00:00:00
Er bærrene meget modne skal der nok tilsættes ekstra melatin.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der blev godt 1½ l. marmelade ud af denne portion

Signe TS  -  2008-09-03 18:19:30
Jrég synes at der er lidt for meget sukker i.... måske 50-100g mindre efter min smag...

[email protected]  -  2011-12-04 14:47:31
Jeg har brugt 5 poser rød marmelit til 3 kg. solbæk, 2 liter vand og 3 kg. sukker, men det vil slet ikke blive stift. Solbærerne har kogt som de skulle og til sidst har jeg blandet marmelit med sukker og drysset det i. Jeg har haft det hele på glas og det blev ikke stift, 2 dage efter kogte jeg det op igen med 2 poser marmelit. Det er stadigvæk ikke stift. Hvad gør jeg forkert.

Anne Marie  -  2012-07-21 17:06:48
Pyh, det er første gang jeg prøver at lave marmelade, og jeg synes godt nok den er blevet MEGET sød! Øv... Pas på med sukkeret...

Ærensgaard  -  2012-07-27 20:41:17
500 g sukker + 1 brev gul Melatin - så bliver det godt. Et sjat rom skader heller ikke.