Marengs kys - Marengskys
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Tilberedningstid : 90 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggehviderne piskes stive.
Tilsæt 1 tsk. sukker pr. æggehvide, hvorefter massen piskes i 5 minutter. Resten af sukkeret røres i med let hånd. Sættes gennem sprøjtepose på plade med bagepapir i små toppe. Bages ved 100 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. Eller 80 grader C i varmluft i 1 time og 15 minutter. Lad dem evt. køle af i slukket ovn. Opbevares i lufttætte beholdere. Tips: Til marengs er det afgørende at skåle og redskaber er pinligt rene. Bruger du hele æg og skiller æggeblomme fra æggehvide er det vigtigt at der ikke kommer den mindste smule æggeblomme i hviderne da de så ikke kan piskes stive. Der kan tilsættes farver gerne pastafarve eller smag efter behov. |
Marengs, marengskys eller kyskage, kært barn har mange navne :)
FAQ:Hvorfor vil mine æggehvider ikke blive stive?Din skål og redskaber har muligvis ikke været helt rene, det er vigtigt at dine redskaber er fuldstændig rene og fedtfrie.Det kan også være at der er kommet lidt æggeblomme sammen med hviderne da de blev skilt. |
Opskriften er vist 1845047 gange,
og udskrevet 9462 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (1055 stemmer) |
|
Kommentarer Kamma - 2022-06-05 17:16:37 Super!! anonym - 2022-03-23 16:59:47 Dejen var flydende men gjorde det der stod i opskriften J.Sommer - 2022-03-18 18:43:45 De smage så godt Freja - 2021-10-09 14:44:28 Den er god Julie - 2021-09-08 20:40:34 6 små dråber koncentreret frugtfarve/bolsjefarve og 4 ml bolsjesmag, giver en fantastisk lækker marengs. (Massen kunne sagtens sprøjtes gennem stjerne tylle, uden at være for tynd) Så er det kun fantasien der sætter grænser. Verner - 2021-07-25 15:05:47 Pisk lidt kokosmel i. Smager himmelsk! Veronika - 2021-05-03 10:36:55 Det er gode Naja - 2021-04-25 13:33:26 Super gode!👍🏻 Men marengsen blev ikke så fast så jeg måtte leve med at de var lidt flydende. Smagte Godt! Charlotte - 2021-02-01 16:18:03 Skal piskes i mere end 5 minutter ellers god Emilie Warming Kjær - 2021-01-12 19:37:37 Min var mega flydende🥺 Julie - 2021-01-09 16:25:02 Jeg syntes at de var lidt kedelig uden smag, så jeg tilsatte 2 tsk lakridspulver. Det anbefaler jeg helt klart. Men ellers en rigtig god opskrift. Morten Pedersen - 2020-12-30 18:16:48 Med 4 plader i ovnen Skulle de have 30-45 mere i ovnen Så i alt knap 120 min ved 90 grader og varmluft Alberte - 2020-12-27 11:22:28 De er gode👍🏻 Joy - 2020-12-22 14:15:53 Man skal købe hele æggehvide og piske ekstra godt, for de ikke bliver klæbe agtige her - 2020-12-14 15:59:57 den var fin nok Amalie - 2020-12-13 11:14:05 De er mega gode👌🏻😉 anonym - 2020-11-22 08:33:09 Jeg et barn og de er MEGA lækkrer. De er også nemme at lave. Glæder mig i vært fald til næste gang jeg skal bage dem😉 anonym - 2020-11-14 11:02:18 Lækker Laura - 2020-11-02 17:34:46 super god! Louise - 2020-11-01 14:03:01 Rigtig god opskrift 👌🏼👏🏻👏🏻 Julie - 2020-10-30 13:43:35 De smager super godt og de er nemme at lave og jeg er altså et barn Tilde - 2020-09-19 10:14:24 Smager super godt og er rigtig simple at lave kan godt anbefales😁 Nikkie - 2020-09-17 22:31:36 Jeg har prøvet at bruge denne opskrift idag, og fulgte opskriften til punkt og prikke ☹️ de var bløde indeni og nærmest tyggegummi agtigt at tygge i ☹️ ingen wauw oplevelse. Berit - 2020-08-04 16:30:22 Har lavet opskrift mange gange nu og de bliver de bedste marengs jeg har prøvet. Jeg pisker hviderne stive og tilsætter alt sukkeret mens jeg pisker. Har prøvet med lakridspulver, citronpulver og jordbærpulver iblandet sukkeret inden det røres i, mums 😋 1 time ved 100gr og lader dem stå i slukket ovn. Der bliver til en meget tætpakket ovnplade 😊 anonym - 2020-08-03 11:55:51 Mega god opskrift🥳👍🏻 Mette - 2020-06-25 10:55:57 Jeg piskede hviderne til de var faste og tilsatte så alt sukkeret lidt af gangen... ingen let hånd her.. virkede perfekt 🤷♀️ Bodil Jensen - 2020-05-12 06:26:44 Sukker og æggehvide skal varmes så man brænder fingeren herefter piskes det stift og afkøles før der tilsættes chokolade sigurd - 2020-03-27 14:30:19 prøv med lidt citronsaft det er super godt Jens - 2020-03-15 15:56:55 Det er fedt anonym - 2020-02-15 13:28:35 De er gode og man kan nå at lave dem i hjemkundskab i skolen 👍 Stella - 2019-12-24 18:52:57 Supergode. Smager præcis som bagerens. :) Anni - 2019-11-11 00:09:42 Super gode og meget nemme at tilberede.😋 Maxine - 2019-03-16 19:20:31 De er gode, ligesom andre marengs Ellen 2019-03-07 - 2019-03-07 09:22:42 Jeg har ikke prøvet lige denne opskrift, men flere der ligner meget, men mine marengs bliver altid klæbrige, nogen der kan sige hvad der sker!? anonym - 2019-02-03 10:02:05 Jeg er et barn og de var så nemme af lave og så god 👌🏻👍🏻👍🏻 sigrid - 2019-01-20 18:07:07 Den er mega god Sarah - 2018-10-08 20:58:34 Hvor lang tid kan de holde sig efter at man har bagt dem?? Karin Hansen - 2018-07-25 14:26:09 Jeg har brugt opskriften til 48 marengs flere gange, jeg putter dog 1 tsk. eddike i for, at få det lidt seje indhold, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Hvis man putter 1 tsk. lakridspulver for hver æggehvide får man de skønneste lakridsmarengs. NB! for at undgå at de knaser så brug flormelis. Kira - 2018-05-16 12:23:58 De er mega gode Hans-Erik - 2018-01-09 10:48:10 Ge bedste Marengs jeg har smagt længe, ja 100 gr i en time og lad dem stå når ovnen er slukket,jeg bruger silikone på bagepladen så slipper det nemmere Lea 🤗 - 2017-11-29 18:20:59 Mega god Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne