Kaffebrød med makron

Kaffebrød med makron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Kaffebrød med makron, billede 4 Kaffebrød med makron, billede 1 Kaffebrød med makron, billede 2 Kaffebrød med makron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Makronmasse:
300 gram Ren rå marcipan
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
Opskrift:
Smørret smeltes i en lille gryde, vandet tilsættes og temperaturen må nu max være 37 grader C. Smørblandingen kommes i en røreskål med gær og æg og røres sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt det hele godt sammen.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.

Dejen deles i 2 og rulles/trykkes ud til 2 brød ca. 1½ cm. høje. Efterhæver 20-30 minutter.

Bages ved 210 grader C ca. 10-12 minutter til brødene er lysebrune. Brødene afkøles inden de skæres i skiver.

Makronmasse:
Marcipanen rives i lidt grove klumper. Tilsæt sukker, hvedemel og æggehvide og rør det hele til en ensartet masse. Makronmassen kommes på sprøjtepose.

Det afkølede brød skæres i 1½ cm. skiver. Derefter sprøjtes en stribe makronmasse på med sprøjteposen.

Bages ved 210 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter til de er pæne lysebrune.

Tips:

Skal det være luksus, drysses lidt hasselflager ovenpå.





karakterer:
Opskriften er vist 71958 gange,
og udskrevet 1665 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22071 (5255 kcal)
KJ pr. stk. 735 (175 kcal)
Vægt ialt 1700 gram
Vægt pr. stk. 56 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1298 KJ (309 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 53.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-03-31 11:27:50
kan de fryses