Trylledej (Kan IKKE spises)

Trylledej (Kan IKKE spises), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

DiverseRet : Diverse - Diverse

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 strøgne kopper hvedemel
1 kopsalt
0.75 kopvand
 
Opskrift:
ælt dejen godt igennem (10 - 15 minutter), - man kan godt putte enten mere mel eller mere vand i. Dernæst skal dejen hvile tildækket i ca. 1 time - ikke i køleskab. Man kan godt, hvis man har en rest trylledej, gemme den i køleskab, men så skal den tages ud nogle timer før brug.





karakterer:
Opskriften er vist 173170 gange,
og udskrevet 3439 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (146 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-30 13:00:47
Skal det være fint salt ?? Og hvor mange grader i ovnen skal det have og hvor lang tid

  -   2016-04-27 15:41:27
160 grader og 1 TIME

  -   2016-04-27 15:39:57
Ja hvor lang tid skal de have og hvor mange grader???????🙂

  -   2015-07-08 16:32:39
Øøh hvor lang tid skal den have og hvor mange grader og hvor meget er det liiige en kop er

  -   2015-01-14 16:22:25
Super trylledej men vi vidste ikke helt hvor lang tid den skulle have. Kan man godt bruge grovsalt?😄👍

  -   2014-01-17 17:06:06
Jeg opløstet først saltet i varmt vand og lod det køle ned inden jeg puttede mel i. Og så kom der også lidt olie i.

  -   2013-04-24 10:46:05
Der skal en del mere vand i (2 dl i alt) hvis man bruger proteinrigt hvedemel. Brug evt kogende vand, så 'smelter' saltet hurtigere.

  -   2013-03-20 07:54:59
Smager super dejligt!

  -   2013-03-16 12:08:16
Hvorfor skal den hvile

  -   2012-12-07 14:20:19
jeg holder med nullermand rr

  -   2012-12-07 13:15:44
mega nem at ,lave

  -   2012-09-07 07:05:30
hvor menge grader skal dajen bages vis det skal blive ne kuv

  -   2012-08-26 14:04:20
Det er bedst at bruge fint salt, den smuldrer meget med groft salt, men det kan da lade sig gøre.

  -   2012-03-02 15:01:01
den skal bage i tre timer

  -   2012-02-03 14:48:04
hvordan laver man saltdej

  -   2011-11-13 12:09:43
Og hvor lang tid skal det have inde i ovnen på 200 grader hallo jeg spør bare lige.

  -   2011-11-07 14:45:17
Kan man bruge groft salt. Hilsen Jonna

  -   2011-07-09 17:42:20
Hvor-lang tid skal det have i ovnen

  -   2011-07-09 12:37:57
føj den var hård at tygge i og alt for saltet

  -   2011-03-19 10:46:46
Haha, så sidder folk og spørger hvor meget en kop er... Det er jo bare at tage en kop og bruge den når man måler. Sværere er det da ikke? Det er jo bare et målestoksforhold. DU kan også bruge 1 skål, 1 teske, 1 glas... Det er altså stadig tilladt at tænke lidt selv.

  -   2011-03-05 12:46:02
hvor langtid skal den have i ovnenen

  -   2010-11-15 10:24:12
Hvis jeres dej hæver er det oftest fordi i bruger billigt mel som er tilsat hævemiddel! Ang bagetid så er det bedst i bage det ved 100-125 grader i 2-6 timer, det kommer an på hvor tykke figurerne er men når man banker den under bunden og den lyder hul så er den færdig :) jeg plejer at sætte det i midten af ovnen.

  -   2010-06-05 13:37:48
:D nullermand har ret, man kan ikk vide hvormeget det er maan!.

  -   2010-04-25 17:53:42
Vi har lavet håndaftryk af trylledejen, Men den hæver !! hvorfor gør den det??

  -   2010-03-12 07:55:39
det er helt vildt sjovt at bage, og forme den:) både for børn og voksne

  -   2010-02-17 11:24:58
alle jer der har skrevet tak for hjælg og hel og lykke med at lave det p.s det er meget sjovt at lave heste ud af det;)

  -   2009-11-30 20:44:02
En dansk kop er gerne 1½ dl. tekop mener jeg er 3 dl.

  -   2009-11-19 10:38:18
En kop's størrelse kan da variere... Bare du bruger den samme størrelse til alle tre afvejninger. Dejen skal bage i ca 4 timer i en 100-125 grader varm ovn (ikke varmluft) Begynder dejen for hurtigt at tage farve, står den for varmt.

  -   2009-10-14 20:31:37
Hvor længe og hvilken temperatur samt placering i ovnen? Det er en mangelfuld opskrift!

  -   2009-08-10 17:38:01
mange af jer har skerevet forskellige varme grader på hva ang når man skal bage dejen, men ingen af jer har skrevet om det skal være på varmluft ovn eller uden?

  -   2009-07-19 19:23:16
den er god nok men ik den beste

  -   2009-03-10 21:34:47
min dej hævede til 3 gange dobbelt størrelse,hvorfor?

  -   2009-02-23 17:48:00
helt ærgligt, så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor meget en "kop" er.......

  -   2008-12-27 14:17:46
god opskrift og der er godt skilet med at der ikke kan spises meget god hjemme side i har her bruger den meget

  -   2008-12-07 15:39:43
Til Josefinechor: Det er da fuldstændig ligemeget hvordan den smager, den skal jo ikke spises. Det er vildt usundt at spise så meget salt. Den er KUN til at lave figurer med.

  -   2008-09-26 15:15:34
Hvor lang tid skal den være i ovnen og hvor mange minutter?

  -   2008-01-22 08:46:44
god opskrift <3 :) gg

  -   2008-01-05 13:17:12
Dejen smager ikke så godt alt for saltet

  -   2007-12-22 16:48:17
der står aldrig hvor lang tid de skal have i ovnen

  -   2007-11-09 17:14:52
nogen der kan fortælle mig ca hvor meget dej man får ud af den portion? :)

  -   2007-03-18 10:16:45
125 grader i 4 timer

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her