Juleand
Hovedingrediens : And - Berberiand Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Stegning:
Skyl og tryk anden tør, gnid den ind- og udvendig med salt. Fyld svesker, æblestykker og timian- eller rosmarinkviste i anden. Luk med et par kødnåle og vrid vingerne om, så anden hviler på dem. Pensl let med smør, læg den på ovnristen og steg den ved 160 grader C. alm. ovn 1 time. Tag den ud, hæld fedtet i en skål og brug det til rødkålen. Læg anden direkte i bradepanden - uden rist - hæld 4 dl hønsebouillon ved og steg videre ca. 2 timer. Tag ud, sigt og skum skyen og hæld den i en gryde til saucen. Sæt anden i ovnen under grillen og hold øje med at skindet bliver gyldent og sprødt. Partér i over- og underlår, løsn brystkødet, skær det i reelle skiver og servér anden med sauce, rødkål, brunede kartofler og evt. halve kogte æbler med gelé. Sauce: Skum fedtet fra den sigtede stegesky og tilsæt evt. yderligere bouillon, kogt på hals, kråser, hjerte og vingespidser, så De i alt har ca. 6 dl. Tilsæt ½ dl portvin, sherry eller madeira kog ind og smag til med salt og peber. Jævn med Maizena saucejævner til brun sauce. |
|
Opskriften er vist 95715 gange,
og udskrevet 4752 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (63 stemmer) |
|
Kommentarer Bjarne - 2010-12-19 12:09:42 Ikke ret meget fedt i en and! - omkring en 35-40% er vel også en slags fedt om den så er fransk eller dansk gør vel ikke den store forskel. palmqvist2000 - 2010-04-21 10:07:58 For det første er der ikke ret meget fedt i en berberiand, og i høvrigt drejer det sig jo i virkeligheden bare om at spise varieret, og at have blot en lille smule viden om det man spiser. Camilla - 2007-10-03 14:59:09 Til mette: det er jo opskrifter som alle os brugere sender ind, det er jo ikke alle der sidder og regner fedt og energi procent ud på deres egne opskrifter. mette andersen - 2006-12-15 12:01:43 hvorfor kan man ikk se hvor meget fedet er i og hvor mget energi det kunne i godt lave på alle sanm philip larsen - 2005-01-01 01:01:01 den var udemærket. sovsen var lidt grum |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne