Plumpudding
Hovedingrediens : Bær - Rosiner Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
|
|
Nyretællen skæres itu. De udvendige hinder fjernes. Tællen hakkes gennem kødmaskinen. Derefter males tørt franskbrød igennem. Brød eller rasp overhældes med kogende mælk. Hele æg og farin piskes sammen.
Tælle og brød tilsættes. De velafdryppede, hakkede frugter, sukat, pomeransskal, mandler og citron blandes sammen med en gaffel. Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og hældes over. Mel og fyld blandes sammen og røres i dejen. Denne fyldes i en smurt, raspstrøet buddingform eller kageform, der rummer 21/4 liter. Formen dækkes med et tæt låg, evt. af aluminium-folie, og dampes i vandbad i ovnen ved 150 gr i 31/2 time. Den vendes og serveres varm, pyntet med kristtjørn og evt. overhældt med rom eller cognac, der antændes, så buddingen bæres brændende på bordet. Saftsauce eller hard sauce = smørcreme, serveres til. Buddingen kan som i England tilberedes i september-oktober og gemmes til jul. Dejen kan da fyldes i smurte, raspstrøede henkogningsglas uden indsnævring foroven, så buddingen kan glide hel ud. Glassene lukkes med gummiringe, og stilles i vandbad i ovnen ved 150 gr i 2 timer. De gemmes koldt. De dampes varme 1 time før serveringen, vendes, antændes med sprit eller rom og serveres som nævnt ovenfor. |
|
Opskriften er vist 12129 gange,
og udskrevet 201 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (43 stemmer) |
|
Kommentarer johan - 2005-01-01 01:01:01 der er forkert navn på opskriften plum betyder blomme |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne