Gazpacho - Kold tomatsuppe
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyp de fuldmodne tomater i kogende vand og flå dem. Pil løg og hvidløg. Flæk peberfrugten, fjern kærnerne og skyl den. Skræl agurken, flæk den og skrab kærnerne ud.
Skær disse grønsager i meget små stykker og kom dem efterhånden i en skål. Drys med salt og peber fra kværn og tilsæt 1/2 liter koldt vand. Kom det i en blender og tilsæt olie og vineddike. Lad blenderen køre et øjeblik og hæld suppen i en terrinen. Sæt suppen i køleskabet i 3-4 timer. Inden servering knuses isen (ca. 12 isterninger) groft. Kom den knuste is i suppen. Server suppen med brød eller brødcroutoner samt cremefraiche til. Tips: Denne suppe, der skal spises meget kold, skal tilberedes mindst 4 timer før den skal serveres. Gem lidt af de forskellige grønsager til pynt. |
|
Opskriften er vist 84741 gange,
og udskrevet 2114 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-06-19 13:48:06 Der kan også tilsættes bladselleri BA - 2020-07-25 11:49:51 Super lækkert og nemt lat lave kan varmt anbefaldes :) som forret til tapas Night - 2007-07-16 16:31:03 Smager meget tæt på den rigtig spanske... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne