Skipperlobescoves

Skipperlobescoves, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.skært oksekød
2 kg.melede kartofler
1 storthakket løg
4 laurbærblade
 lidt sort, hel peber indbundet i et stykke gaze
 salt
 oksebouillon
 
Opskrift:
Kødet skæres i kvadrater på ca. 1 1/2 cm og får et opkog i vand, 5-10 min. Tag det op i en sigte og skyl det af.

Kødet sættes derefter over at koge i bouillon, kom løg, laurbærblade, peber og lidt salt ved. Bring det i kog og skum suppen. Der skal være så meget bouillon, at kødet er godt dækket. Læg låg på gryden og lad det stå for svagt blus i ca. 1 1/2 time.


Kartoflerne skrælles og skæres i tern, kom dem i gryden efter 1 1/2 time. Lad dem koge ud så retten jævnes. Smag til med salt og peber.

Lav smørtern og vend dem i fintklippet purløg. Retten kommes i et varmt fad og smørtern fordeles hen over.

Server rødbeder og rugbrød til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 16710 gange,
og udskrevet 620 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-08 10:27:31
Giv retten et drys purløg, når den serveres.