Kalvesteg stegt som vildt i ovn

Kalvesteg stegt som vildt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve nyresteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalvesteg stegt som vildt i ovn, billede 4 Kalvesteg stegt som vildt i ovn, billede 1 Kalvesteg stegt som vildt i ovn, billede 2 Kalvesteg stegt som vildt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.nyresteg eller anden kalvesteg
2 spsk.olivenolie
 
 Krydderier:
1 tsk.salt
2 knuste laurbærblade
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
0.5 tsk.timian
0.25 tsk.nelliker, stødt
12 sorte knuste peberkorn
 
 Marinade:
1 fl.Bourgogne (kraftig rødvin)
 olivenolie
1 appelsin skal heraf
2 løg
3 dl.hønsebouillon
4 fedhvidløg
 
Opskrift:
Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og Krydderiblandingen.
Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind.

I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, blandes 1 ½ dl olivenolie med rødvinen, appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn.

Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværsiden med lidt groft salt.)

Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160 grader C. alm. ovn. Steg den i ca. 2 time.

Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 126217 gange,
og udskrevet 3044 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-11 07:56:53
Nyresteg må vist ikke længere skæres pga. kogalskab. Nyresteg er stykket omkring tyndsteg med ben og mørbrad på. Vi brugte i stedet kalveklump som kan ses på billedet.