Kalvesteg stegt som vildt i ovn
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve nyresteg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og Krydderiblandingen.
Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind. I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, blandes 1 ½ dl olivenolie med rødvinen, appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn. Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværsiden med lidt groft salt.) Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160 grader C. alm. ovn. Steg den i ca. 2 time. Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering. |
|
Opskriften er vist 126217 gange,
og udskrevet 3044 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-11-11 07:56:53 Nyresteg må vist ikke længere skæres pga. kogalskab. Nyresteg er stykket omkring tyndsteg med ben og mørbrad på. Vi brugte i stedet kalveklump som kan ses på billedet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne