Øllebrød med appelsin og kanel

Øllebrød med appelsin og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Øllebrød med appelsin og kanel, billede 4 Øllebrød med appelsin og kanel, billede 1 Øllebrød med appelsin og kanel, billede 2 Øllebrød med appelsin og kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 g.rugbrød uden kerner, i skiver
0.5 litervand
2 flaskermaltøl (a 33 cl)
1 helkanel
1 stykkeappelsinskal (ca. 3 x 10 cm)
85 g.sukker (ca. 1 dl)
1 spsk.friskpresset appelsinsaft
 
 Tilbehør:
1.5 dl.dansk piskefløde - pisket til flødeskum
 fløde eller mælk.
 
Opskrift:
Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog, og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.

Tips:

Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Øllebrød

karakterer:
Opskriften er vist 174702 gange,
og udskrevet 2645 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (113 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-03 19:43:16
Man kan sagtens lave øllebrød uden øl. Bare brug vand i stedet

  -   2014-03-11 17:52:17
Dejlig nem øllebrød,vi får den hver 14. dag, og vi glæder oshver gang til den kødløse dag.Bruger kanelsukker istedet for en hel kanelstang.Det begyndte jeg på, efter jeg havde blendet en kanelstang :)

  -   2014-03-01 14:14:34
Kan det fryses?

  -   2013-08-13 06:38:12
Amalie det kan man godt jeg prøver nye måder at lave noget mad på

  -   2012-02-10 10:38:24
MMH. laver den om lidt.

  -   2012-01-02 17:02:19
kan man bruge almindelig øl? :-)

  -   2011-04-06 17:49:15
Kan klart bedre li en tykkere øllebrød, så bruger derfor knap så meget vand og så et lækkert rugbrød med mange kerner i! Det er rigtig godt. Og så undlader jeg helst kanel.

  -   2011-03-05 19:10:14
Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen. Tip: Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte. Kilde: Karolines Køkken

  -   2010-10-27 14:51:05
Jeg elsker øllebrød. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor alle opskrifter foreskriver at man bruger rugbrød UDEN kerner? Jeg synes at jo flere kerner og jo bedre brød jo bedre grød. F. eks. at lave øllebrød på Løgumkloster rugbrød er bare rigtig godt :P

  -   2010-10-19 10:05:51
den smagte godt :D

  -   2010-10-16 17:19:23
kan man ikke lave den uden øl??

  -   2010-08-23 10:28:32
Jeg anbefaler at bruge æggesnaps i stedet for flødeskum. Øllebrød er jo en syrnet ret, hvorfor sød æggesnaps skaber en bedre balance end flødeskum.

  -   2010-06-29 12:12:22
Brug hvidtøl som maltøl :-)

  -   2010-03-08 08:16:30
hvor kan man købe maltøl henne?

  -   2009-12-27 16:55:15
Den skal da mindst trække i en halv time, hvis den altså kun skal koge i 10 min. !!!

  -   2009-02-03 05:06:35
Lige præcis. Prøv istedet for appelsin, at komme revet citron skal samt vanillie i. Alm. sukker skal skiftes ud med farin:)

  -   2008-05-18 03:31:12
Denne opskrift er fra arla.dk.

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig frisk opskrift ....gør dog ikke noget at rugbrødet er med kerner.....gør den mere "chewy".....:-) lækkert.