Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Syltede grønne tomater, billede 4 Syltede grønne tomater, billede 1 Syltede grønne tomater, billede 2 Syltede grønne tomater, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.grønne tomater
 
 Lage 1:
0.5 l.vand
0.5 l.eddike
1 spsk.salt
 
 Sukkerlage:
750 g.sukker
1 dl.eddike
1 dl.vand
1 Vaniljestang
 Atamon
 
Opskrift:
Tomaterne kan evt. flåes eller prikkes.

Lage 1 koges sammen, og tomaterne (lidt af gangen) koges ca 2 minutter, tages op. Lage 1 kasseres.

Sukkerlagen koges sammen. Heri koges tomaterne 3 - 4 minutter (efter størrelse, store tomater måske 10 minutter), står i sukkerlagen til næste dag.

Tomaterne koges atter op nogle få minutter.

Nu tages tomaterne op, lægges i Atamon-skyllede glas, og sukkerlagen koges ind til den er tyktflydende, tilsættes lidt Atamon før den hældes over tomaterne. Bindes til straks.





karakterer:
Opskriften er vist 394679 gange,
og udskrevet 12525 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (127 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-25 10:16:14
Super nem, god og overskuelig opskrift. Skrevet slavisk til en nybegynder - som mig - lige på dette område. Lækker og smagfuld delikatesse…

  -   2022-08-25 14:23:36
Den opskrift er helt Ok

  -   2021-10-30 14:08:24
Tak for en god Opskrift. Anne Grethe Ølgård 78 år

  -   2020-09-02 19:42:38
Lækre spises som slik Uhmmmmm

  -   2019-09-02 08:50:43
Husk at sukkerlagen skal være under 100 grader, hvis atamon anvendes. Atamon mister sin virkning ved 100 grader. Der kan gå lidt tid før temperaturen er faldet, da sukkerlagen kan blive over 100 grader.

  -   2018-10-20 11:28:20
Jeg undrede mig også over, at der kun skulle 1 dl vand og 1 dl eddike til sukkerlagen, men nu har jeg gjort det, og det fungerer faktisk glimrende.

  -   2017-10-02 13:03:47
DOG tilsatte jeg nogle få nelliker..

  -   2016-08-31 17:00:56
Er der ikke nogen der har undret sig over at der kun skal 1 dl vand og 1 dl eddike i sukkerlagen?????

  -   2015-12-21 23:01:36
Svar på syltetid - Ca. 1 måned.

  -   2015-10-17 16:50:42
Hvornår kan man spise dem, efter syltning?

  -   2015-07-09 16:49:37
Hvordan opbevares tomaterne efter de er kommet på glas? Og hvor længe skal de "hvile" så de er tilpas "syltet" inden man spiser dem ? Det er første gang jeg jeg prøver dette, så er lidt på bar bund 😉 Mvh Lotte

  -   2015-02-08 18:21:33
Der er intet galt med denne opskrift, men det er en meget sød lage, så slutresultatet nærmer sig marmelade. Når jeg som barn fik dem, var de mere syrlige, så jeg vil eksperimentere med andre lager.

  -   2014-10-19 19:37:30
Denne opskrift mangler jo både kanelstænger og nelliker...??

  -   2014-10-01 13:06:48
hvad vil det sige at man binder noget til

  -   2012-09-24 16:07:16
Hvad gør man med lidt store bøftomater?

  -   2009-10-30 21:56:33
Super opskrift! De smager fuldstændig som i de gode gamle dage. Bryder mig dog ikke om det med atamon. Hvis man koger tomaterne op i den indkogte lage, så det hele er min. 85 gr. kan man hælde på skoldede glas, lukke dem og vende dem på hovedet i 10-20 minutter, så skal de nok holde sig i køleskabet hele vinteren. Og til Karinus - Min kogte i 1½ time og blev som sirup. Den bliver jo også tykkere når den køler ned.

  -   2009-10-27 12:47:17
Har lige prøvet at lave dem, men kom da godtnok i tvivl om hvor lang tid sukkerlagen skal koge ind, før den bliver tyktflydende?? Nogen der har et bud? Nu har mine kogt i ½ time uden at blive tyktflydende.

  -   2008-09-15 07:55:27
Undskyld - jeg overså, at der jo står, at tomaterne evt. kan flås el. prikkes. Men...vil så lige tilføje, at det også smager dejligt, hvis man tilsætter enten kanel, vanilie el. ingefær i sidst lagekogning..eller alle dele.

  -   2008-09-15 07:52:44
Jeg mindes (??) at tomaterne skulle flås..efter første kogning, eller er det helt galt?? Bliver skindet ikke lidt sejt, hvis det bliver på?