Fiskelagkage

Fiskelagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fiskelagkage, billede 4 Fiskelagkage, billede 1 Fiskelagkage, billede 2 Fiskelagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.billig (dvs. finthakket, og det er meget vigtigt) fiskefars
4 æggeblommer
4 stiftpiskede æggehvider
 salt
 peber
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
1 hoved icebergsalat
200 g.rejer
2.5 dl.Miracle Whip (eller mayonnaise)
2.5 dl.Cremefraiche
 citronsaft
 
 Pynt:
 Uendelige muligheder! Her er et par forslag, valg selv ud:
 Asparges
 Hårdkogte æg
 Tomater
 agurker
 citronbåde
 kaviar
 røget laks i strimler
 karse
 
Opskrift:
Fiskefarsen ro/res sammen med æggeblommer, salt, peber og bagepulver. Når det har en fornuftig konsistens vendes de piskede æggehvider forsigtigt i. Dette hældes i en rund form og bages 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Imens røres dressingen af Miracel Whip/mayonnaise/creme fraiche. Der smages til med salt, peber og citronsaft.

Når fisken er bagt færdig flækkes den i to bunde, som lægges til afkøling. Imellem de afkølede bunde smøres dressing, fintskåret icebergsalat og rejer. Lagkagen pyntes festligt med resten af dressingen, og hvad i nu ellers har valgt fra pyntlisten.





karakterer:
Opskriften er vist 163343 gange,
og udskrevet 3763 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-07-13 15:37:32
Jeg er meget glad for opskriften, men jeg har kun erfaring med, at bundene er meget-meget fugtige efter 20 minutters bagning. Jeg sætter dem efterfølgende i ovnen i en time ved 50 grader. Min erfaring er, at bundene bliver noget mere tørre og sprøde, hvilket jeg synes klæder lagkager.

  -   2021-12-10 21:19:34
Har lyst til at lave denne kage, hvor meget kan laves i forvejen, og skal den trække efter den er lagt sammen🤭

  -   2019-12-05 16:37:50
Som tilbehør kom min mor altid remoulade blandet op med flødeskum i forholdet: 1 del remoulade, ½ del flødeskum.

  -   2017-08-03 10:52:35
Altid et hit.... Bruger dog hp sovs i min dressing det er så godt sammen med rejer...

  -   2013-01-07 19:09:53
Jeg skal forsøge at lave denne fiskelagkage i næste weekend men er det rørt fiskefars der skal bruges?

  -   2012-10-20 19:32:17
Brugte i bare noget billigt fars, eller er der nogle der har brugt en bestemt fars?

  -   2009-10-21 23:04:56
lavede den i dag på arbejdet. Selv ikke fiskespisere, kunne lide den. Den smagte fantastisk godt. Næste gang jeg laver den vil jeg prøve at tilføje paprika i dressingen.

  -   2007-10-08 15:48:26
det er bare den bedste forret vi kender, og får altid masse af ros, smager himmelsk

  -   2005-01-01 01:01:01
fantastisk lækker, jeg brugte 1½ kg. fiskefars til 14 personer, alle roste den meget.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bages overækket med staniol, så kan undgår skorpedannelse

  -   2005-01-01 01:01:01
ekseptionel god