Kartoffelpandekager
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres saften ud af kartoflerne med hænderne, dog ikke så meget at de bliver helt knastørre. Kom de revne kartofler i en skål.
Pil og riv løgene groft. Hak kommen lidt med en kniv på skærebrættet. Bland kartoflerne grundigt sammen med løg, kommen (kan udelades), æg, mel, salt og peber. Varm 2-3 tsk rapsolie ad gangen op på en stegepande og form med en spiseske 2-4 pandekager, der er ca. ½ cm høje. De skal fylde hele panden uden at røre hinanden, men behøver ikke at være runde. Glat overfladen ud med skeen. Lad pandekagerne stege ved middelhøj varme og vend dem, når de er gyldenbrune. Steg dem også gyldenbrune på den anden side og dryp evt. med 1 ekstra tsk olie undervejs. Læg de færdige kartoffelpandekager på et fad, bag et hold mere osv. Der bliver ca. 10-20 kartoffelpandekager af opskriften, afhængig af om der bages 2 store eller 4 mindre ad gangen. Tips: 10 store eller 20 små |
|
Opskriften er vist 157232 gange,
og udskrevet 1890 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2018-06-13 17:28:13 Mine kartofler krævede lidt mere mel end anført i opskrift.. Der er forskel på kartofler både sort og om de er nye eller gamle Ove Schou - 2017-12-01 07:29:32 Smager godt med Æblemos eller røget laks eller rørt tatar Jeg undlager hel kommen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne