Brun oksefond

Brun oksefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseben

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Brun oksefond, billede 4 Brun oksefond, billede 1 Brun oksefond, billede 2 Brun oksefond, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4-5 kg.okse kraftben
 top af 3-4 porre eller 2 hele porre
1-2 gulerødder
1 persillerod
2 løg
0.5 knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri
 salt
 olie
 
Opskrift:
Benene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt. Benene brunes til de har taget farve, dog uden at blive sorte.

Grøntsagerne skal skæres ud og brunes let i gryden i olien. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere. sørg for at skumme fedtet af overfladen undervejs.

Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.

Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.





karakterer:
Opskriften er vist 46271 gange,
og udskrevet 556 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-16 14:47:32
Udemærket fond. Jeg har tilføjet timian, laurbærblade og pebberkorn som jeg har puttet i en tepose og bundet knude på.