Min fars forloren Hare, FÅS IKKE BEDRE
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Indsendt af : Christine Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag en skål, bland alt farsen sammen, tilsæt 1 æg, salt og peber. Kom lidt mel i farsen (Dog ikke for meget) Hæld farsen ud på bordet, bland de 2 pk. bacon i tern i farsen. Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril/form den derefter med rasp. Tag de to pk. bacon i skiver, og lig dem ud over haren. Kom til sidst haren i et stort fad som er smurt ganske lidt.
Nu sætter du haren i ovnen. ½ time på 225 grader C. alm. ovn. Imellem tiden skal du lave følgende. SOVSEN: Tag en gryde og hæld 1 liter sødmælk op i, tag 100 g smør og kom ned i mælken, tænd for kogepladen og lade smørklatten smelte nede i mælken. OBS!!! Det kan nemt brænde på. Når smørret er smeltet tilsætter du salt og peber efter smag. Derefter 1 glas ribsgele og lidt sukker. Rør godt i sovsen, tilsæt meljævning og til sidst kulør. Nu har haren været i ovnen i ½ time. Tag den ud, og hæld sovsen hen over den. ALT DET SOVS DER OVERHOVEDET KAN VÆRE I FADET. Sæt den i ovnen igen ½ time på 160 grader C. alm. ovn. Tips: Så skal du selvfølgelig skrælle kartoflerne. *SS* Velbekomme, vil meget gerne have en masse kommentarer fra jer der har prøvet at lave den efter min opskrift. |
|
Opskriften er vist 778016 gange,
og udskrevet 24087 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (752 stemmer) |
|
Kommentarer Anni Nielsen - 2024-02-07 11:22:48 hader at lave forloren hare. men efter jeg så farmands opskrift er det ikke noget problem længere Hils din far og sig tak. Ilse hededal - 2023-10-21 17:45:03 Fantastisk ret. Vi har nydt den. Tusind tak Annelise Wassard - 2023-10-14 14:14:04 Har prøvet denne mega gode opskrift mange gange, bruger aldrig anden til forloren hare Nem at gå til, godt informeret Imorgen skal vi ha børnebørn til middag er spændt på hvad de siger👩🍳 Sine - 2023-06-10 16:15:02 Den bedste forlorne hare EVER. Her i huset spiser vi kun efter denne opskrift. 100 kokkehuer herfra. Hmih - 2023-03-06 22:12:41 Al fars.... Så blandes æg i.... Hvad er der så i farsen? Kirsten - 2023-01-16 16:46:01 Smager fantastisk…….og så er den nem at lave ! anonym - 2022-04-13 14:48:13 Undskyld jeg bander, men den er satme god,;og let at lave. Det er faktisk blevet en af mine livretter. /mand på 55 anonym - 2021-08-29 16:16:07 Har undervist mænd i madlavning og brugt denne opskrift. De var vilde med det :) Lotte - 2021-08-25 18:06:21 Jeg har lavet den her såååå mange gange, og den falder i god smag hvergang. Jeg laver den samme mængde sovs hver gang uanset om jeg halvere haren eller ej. Jeg ELSKER den her opskrift. Super mange gange tak for den. Else - 2021-02-11 23:08:21 Et helt glas ribsgele ?? Det lyder godt nok voldsomt. Annette - 2020-12-20 17:34:42 Bare den bedste birthe - 2020-10-10 11:54:07 Den er bare dejlig CBB - 2020-05-22 17:09:24 Denne opskrift er virkelig super lækker... den bedste jeg har smagt Daniel - 2020-01-22 16:39:02 Simpelthen bare lækker. Vi holder os dog til en enkelt pakke tern i farsen. Men sindssyg god! hjerm35 - 2019-02-23 17:37:32 Den er bare vidunderlig :-) I vores lille 12 mands ølklub ser de frem til påskebryg smagning hvert år, der laver jeg denne ret til dem :-) anonym - 2019-01-28 18:05:26 Rigtig god hare. Meeeenn et glas ribsgele er for meget. Jeg opbager sovsen og smager den til og her bruger jeg en spiseske ribsgele. Og det er rigeligt til min smag. Tak for en ellers god opskrift Dorthe Pedersen - 2019-01-28 17:54:45 1 glas ribsgele er alt for meget og det er et 1/2 glas også har prøvet begge dele det ente med en stor spiseske. Og så er retten perfekt. Ikke for sød Sine S. - 2019-01-02 18:34:30 Bedste forloren harer i hele verden. Tak for en god opskrift. :-) Det er den jeg laver retten af hvergang jeg laver forloren hare. MSN - 2018-12-16 16:46:00 Hele familien elsker når jeg laver denne forloren hare. Nu har jeg lavet den et par gange hvor sovsen er skilt for mig. Håber der sidder et klogt hovede der kan fortælle mig hvorfor det nogen gange lykkedes og andre gange ikke gør? Sine S. - 2018-10-13 15:41:47 Den BEDSTE opskrift EVER. :-) Der laves ingen anden forloren hare her i huset. :-) Dajana - 2018-06-23 17:58:33 Jeg bruger altid denne her opskrift. Hjemme hos os er det manden der laver mad i hverdagen. Skal der forloren hare på bordet og enkelte andre ting, er det mig der står for det. Denne her forloren hare kan kun anbefales! Det er sådan den skal smage!!! Vi får så rødkål og brunkartofler til.. Det er et hit 😉 Johanne K - 2018-04-24 19:11:53 Tommel op... Det er længe siden, vi har lavet forloren hare sidst, men ALLE fremtidige harerbliver efter denne opskrift. Uhm or en lækker sovs. Prøvede at starte med at smelte smørret og piske melet ind i smørret, inden jeg tilføjede mælken. Men jeg skulle jævne lidt ekstra alligevel. Bente Kyhl Nielsen - 2018-03-28 20:01:05 Skøn opskrift, både den bedste og den nemmeste, jeg nogensinde har lavet. Denopskrift skal bruges fremover 😜😀👍 Susanne - 2018-03-18 16:05:02 Jeps......den bedste jeg nogensinde har lavet 😀 Ros din far mange gange fra mig 👍 Farmor - 2018-03-10 17:11:47 Bedre findes ikke Lone - 2017-12-14 19:41:31 Når manden spiser sin aftensmad og roser den i høje toner. Så sidder jeg stolt på min pind... (Jeg laver normalt velsmagende og spændende mad) Så spørger han; Er det noget du har købt færdigt? Bad bad husbond!!! Tak for mad ;) Annette - 2017-11-15 17:22:38 Har lavet denne flere gange, absolut en familie-favorit anonym - 2017-11-06 17:27:36 Den er FANTASTISK!!!! 😍😜👌 BSP. - 2017-10-23 18:08:44 Eminent, lige som min mor lavede den for ca. 50 år siden. :-) polysl - 2017-10-17 12:53:50 Nu har jeg lavet forloren har mange gange men et glas ribsgele mener jeg er i overkanten. Generelt plejer jeg at fylde halv op med vand samt smør og en kylling terning og et par dråber af Maggi Wurtzi.... Camilla Andersen - 2017-04-29 15:37:20 Min familie elsker den og det kan ellers være svært at stille 8 menneske tilfreds Jesper Mathiesen - 2017-04-11 16:12:09 Top karakter her fra Sønderjylland VikingWeberChef - 2017-02-15 16:53:53 Hamrende lækkert. Lavede dog opbagt sovs, med smørbolle, kun et halvt glas ribs gele og tilsatte 4 enebær til sovsen. 6 mand høj, fik kødsved på panden. C,") Peter N - 2017-01-13 21:24:09 Jeg har lavet den flere gange........Den er rigtig go' Og nej ½ glas ripsgele er ikke nok, der skal mindst et helt glas i. john brandstrup - 2017-01-07 02:09:13 topkarakter 5 minder mig om min mors Jesper - 2016-12-29 15:38:35 Super opskrift Berit VP - 2016-11-22 18:16:30 Jeg bruger halv kalv og flæsk og så laver jeg en smørbolle til at jævne sovsen med : super anonym - 2016-05-19 11:35:22 kommer i vand i bunden af fadet i første omgang ellers brander den da på ikke Ulla - 2016-05-16 17:28:41 Jeg har lavet det mange gange..... Er absolut super!!! Anja - 2016-04-09 15:11:32 Den er så god! Selv sovsen, som jeg ellers aldrig plejer at kunne få til at smage ordentlig bliver fantastisk. Alexander - 2016-01-20 17:04:09 Et glas ribsgele?... Det må være en fejl? Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne