Rå rabarbersaft 02

Rå rabarbersaft 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.rabarber
1 l.vand
40 g.vinsyre
 
 pr l. saft
1000 g.sukker
 
 pr. kg. rabarberkvas 5-600 g. farin
 
Opskrift:
Hvis denne saft laves af rosen- eller vinrabarber, smager den vidunderlig forfriskende blandet med vand.

Rabarberne flækkes en gang eller to på langs, før de skæres i småstykker.

Vandet bringes i kog og vinsyren opløses i det kogende vand. Det kogende vand hældes over rabarberne og de står tildækket til næste dag. Saften sies fra og måles, sukkeret røres i saften, der skal røres forsigtigt flere gange i løbet af dagen til sukkeret er helt opløst, skulle der stige skum op fjernes dette omhyggeligt.

Saften hældes på rene atamonskyllede flasker inden natten.

Kvaset kan bruges til finsk frugtbrød eller varmes op med farin til den smelter, og bruges nogenlunde hurtigt som marmelade.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rå rabarbersaft

karakterer:
Opskriften er vist 25852 gange,
og udskrevet 427 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-27 17:12:51
dejlig saft

  -   2014-05-26 06:46:42
Hvad er "finsk frugtbrød"? Skulle der evt. have stået "finsk frugtgrød"?

  -   2009-07-07 18:57:43
Hvad betyder "Kvaset" er det restproduktet, når rababerne er kogt ud ?

  -   2009-05-24 23:33:27
hvad er finsk frugtbrød?

  -   2008-05-01 12:00:34
Fantastisk og nem saft. Mine børn siger at rabarber altid skal serveres på denne måde.