Rabarbergele - Rabarber gele

Rabarbergele - Rabarber gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbergele - Rabarber gele, billede 4 Rabarbergele - Rabarber gele, billede 1 Rabarbergele - Rabarber gele, billede 2 Rabarbergele - Rabarber gele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.rabarber
4 tsk.nonoxal
 
1000 g.sukker pr l saft
1 brevgul melatin pr l saft
 
Opskrift:
Rabarberne skylles og skæres i små stykker, er rabarberne meget tykke flækkes de en gang eller to på langs.

Rabarberne lægges i en gryde vand og nonoxal tilsætte og de sættes over svag varme.

Saften sies fra, dette kan gøres i sigte eller i saftpose, saften drypper af i 1-4 timer.

Saften afmåles og bringes i kog. Melatin tilsættes og røres godt igennem, herefter tilsættes sukkeret lidt efter lidt i den kogende saft. Koger godt igennem i 1 minut.

Saften skummes og hældes på rene skoldede glas.

Tips:

Kvaset kan koges med farin og laves til en hurtig marmelade.

5-600 g. farin pr kg. kvas





karakterer:
Opskriften er vist 69401 gange,
og udskrevet 751 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-17 17:14:11
Jeg har kogt rabarberne i en saftkoger, men ikke tilsat nonoxal - kan eller skal jeg gøre det senere, eller kan jeg godt undlade det

  -   2021-06-12 10:21:40
Prøv at koge saften af i en pastagryde eller med et dørslag (som kan tåle varmen)i bunden af gryden, der ved kan man koge saften af med kun 2 spise skete vand. Start afkogningen ved lav varme og skru op efter der er kogt lidt saft af. Giver en mere intens saft.

  -   2013-06-03 12:08:45
Jeg havde vand i lige til lidt under kanten af rabarberne i gryden, det virkede vældig fint

  -   2012-04-25 22:42:24
Hvor meget vand til 2 kg rabarber?

  -   2011-04-26 08:26:51
Hvor meget vand bruges der til det, en gryde vand er jo et vidt begreb, alt efter størrelsen på gryden :-)

  -   2011-04-14 13:10:10
Jeg kom kun 650 gram sukker i pr. liter, og jeg syntes den blev ALT for sød. Det kan anbefales at drysse sukkeret i lidt af gangen og smage til undervejs. Det vil jeg i hvert fald gøre næste gang.

  -   2009-08-04 20:45:34
Nonoxal er en klar væske som neutralisere syren i rabarberne, den står gerne sammen med andre sylteting.

  -   2009-08-04 15:42:12
Hvad er nonoxal?