Rabarbergele - Rabarber gele
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarberne skylles og skæres i små stykker, er rabarberne meget tykke flækkes de en gang eller to på langs.
Rabarberne lægges i en gryde vand og nonoxal tilsætte og de sættes over svag varme. Saften sies fra, dette kan gøres i sigte eller i saftpose, saften drypper af i 1-4 timer. Saften afmåles og bringes i kog. Melatin tilsættes og røres godt igennem, herefter tilsættes sukkeret lidt efter lidt i den kogende saft. Koger godt igennem i 1 minut. Saften skummes og hældes på rene skoldede glas. Tips: Kvaset kan koges med farin og laves til en hurtig marmelade. 5-600 g. farin pr kg. kvas |
|
Opskriften er vist 69401 gange,
og udskrevet 751 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe Boisen - 2022-05-17 17:14:11 Jeg har kogt rabarberne i en saftkoger, men ikke tilsat nonoxal - kan eller skal jeg gøre det senere, eller kan jeg godt undlade det anonym - 2021-06-12 10:21:40 Prøv at koge saften af i en pastagryde eller med et dørslag (som kan tåle varmen)i bunden af gryden, der ved kan man koge saften af med kun 2 spise skete vand. Start afkogningen ved lav varme og skru op efter der er kogt lidt saft af. Giver en mere intens saft. Lone - 2013-06-03 12:08:45 Jeg havde vand i lige til lidt under kanten af rabarberne i gryden, det virkede vældig fint anonym - 2012-04-25 22:42:24 Hvor meget vand til 2 kg rabarber? Lillian Riber Rasmussen - 2011-04-26 08:26:51 Hvor meget vand bruges der til det, en gryde vand er jo et vidt begreb, alt efter størrelsen på gryden :-) Signe - 2011-04-14 13:10:10 Jeg kom kun 650 gram sukker i pr. liter, og jeg syntes den blev ALT for sød. Det kan anbefales at drysse sukkeret i lidt af gangen og smage til undervejs. Det vil jeg i hvert fald gøre næste gang. Per - 2009-08-04 20:45:34 Nonoxal er en klar væske som neutralisere syren i rabarberne, den står gerne sammen med andre sylteting. Dorthe - 2009-08-04 15:42:12 Hvad er nonoxal? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne