Polsk æblekage

Polsk æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Polen

PolenIndsendt :      Red :

Ingredienser:
12 gode æbler
 vand
 vin
 sukker
 
 smør
 sirup
3 Pæglesød Mælk
5 æggeblommer
35 kvintsukker
 en god spsk. hvedemel
 
0.25 Pd.fint hakkede eller stødte Mandler
5 æggehvider
 
 Pynt:
 Flødeskum
 
Opskrift:
Skræl og halver 12 gode Æbler, afskær Blomst, Stilk og Kærnehus og kog dem som til Kompot med ganske lidt Vand, Vin og Sukker.

Smør et Gratinfad eller en Kageform godt med Smør og nedlæg Æblestykkerne i Fadet med den stærkt indkogte Sirup over.

Kog en Creme af 3 Pægle sød Mælk, 5 Æggeblommer, rørte med 35 Kvint sukker og en god Spiseskefuld mel. Creme, hvori der er Mel, maa altid staa paa Kogepunktet, før den løftes af Ilden.

1/4 Pd. fint hakkede eller stødte Mandler og de piskede Hvider røres i Cremen, før denne hældes i Formen over Æblerne. Bedst er det, om Cremen kan være lidt afsvalet, forinden Hviderne røres i den. Bages 1 Time.

Flødeskum kan lægges som Pynt paa Kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 17741 gange,
og udskrevet 280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-02 20:21:36
En pægl = 2,4 dl. En kvint = 5 gram.

  -   2007-08-11 20:51:23
rød eller hvid vin?

  -   2007-08-03 17:01:31
Pægle, Kvint og navneord med stort - det er 2007, hvad med en oversættelse?