Polsk æblekage
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Polen Indsendt : Red : |
|
|
Skræl og halver 12 gode Æbler, afskær Blomst, Stilk og Kærnehus og kog dem som til Kompot med ganske lidt Vand, Vin og Sukker.
Smør et Gratinfad eller en Kageform godt med Smør og nedlæg Æblestykkerne i Fadet med den stærkt indkogte Sirup over. Kog en Creme af 3 Pægle sød Mælk, 5 Æggeblommer, rørte med 35 Kvint sukker og en god Spiseskefuld mel. Creme, hvori der er Mel, maa altid staa paa Kogepunktet, før den løftes af Ilden. 1/4 Pd. fint hakkede eller stødte Mandler og de piskede Hvider røres i Cremen, før denne hældes i Formen over Æblerne. Bedst er det, om Cremen kan være lidt afsvalet, forinden Hviderne røres i den. Bages 1 Time. Flødeskum kan lægges som Pynt paa Kagen. |
|
Opskriften er vist 17741 gange,
og udskrevet 280 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Johnny O. - 2010-01-02 20:21:36 En pægl = 2,4 dl. En kvint = 5 gram. Chi - 2007-08-11 20:51:23 rød eller hvid vin? anonym - 2007-08-03 17:01:31 Pægle, Kvint og navneord med stort - det er 2007, hvad med en oversættelse? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne